avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. Cum pot înlătura abuzul?

Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 .

Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita .

Am facut recurs la Tribunal dar a fost respins.

In august 2014 se incuviinteaza executarea silita.

In aceasta perioada pana in prezent nu am fost angajat legal pentru a evita poprirea pe salariu .

Nu am avut sume de bani in conturi bancare si mi-au fost vanate si puse sub poprire toate conturile bancare .

Mi-am intretinut familia intr-o piata paralela cu activitate de freelancer lucrand mai mult diverse job-uri pe internet .

In august 2017 am incheiat cu mama mea si acum inca in viata la varsta de 89 ani , un contract de INTRETINERE prin care mama imi transmite NUDA PROPRIETATE asupra imobilului apartament 3 camere din Timisoara ,( bun propriu ) iar mama isi REZERVA DREPTUL DE UZUFRUCT VIAGER si se inscrie in CF concomitant cu NOTAREA INTERDICTIEI DE INSTRAINARE si GREVARE fata de mama .

Eu avand obligatia de intretinere pe tot restul vietii mamei mele si intrand in stapanirea de drept si de fapt a nudei proprietati , iar mama in exercitiul dreptului de uzufruct viager asupra apartamentului de 3 camere din Timisoara .

In 22 mai 2018 ,primesc corespondenta de la biroul executorului judecatoresc cu =

Solicitarea sa ma prezint in 5 zile la sediul biroului pentru a informa despre descrierea imobilului apartament 3 camere din Timisoara , si descrierea veniturilor mele si a tuturor altor bunuri mobile proprietatea mea .

Si

SOMATIE ca in termen de 15 zile de la primirea corespondentei sau lasarea la domiciliul meu , sa platesc suma de 8800 euro si 11.595 lei reprezentand cheltuieli executare .

In cazul neexecutarii platii , sunt somat ca se va proceda la continuarea executarii silite si VANZARII la LICITATIE PUBLICA a imobilului apartament 3 camere din Timisoara .

A fost notata urmarirea imobilului si in cartea funciara , iar aceasta comunicare mi-a venit la o alta adresa anterioara si din intamplare am intrat in posesia ei in timp util .

Apartamentul de 3 camere este locuinta familiei mele impreuna cu doamna mea si fetita de 15 ani , toti avand buletinele la aceasta adresa , mama semnand pentru fieacare dintre noi la Evidenta Populatiei, eu NEAVAND DREPT DE DISPOZITIE asupra acestui imobil , doar de NUDA PROPRIETATE .

Va rog foarte mult sfatuiti-mi urmatorii pasi pentru a IMPIEDICA SCOATEREA ABUZIVA LA LICITATIA PUBLICA a APARTAMENTULUI .

MAMA ESTE TITULARUL DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER IN SCHIMBUL OBLIGATIEI MELE DE INTRETINERE , IAR EU DETIN NUDA PROPRIETATE .

Pot ataca si incheierea de la CF .

Va solicit sfaturi despre cea mai buna abordare pentru inlaturarea abuzului .
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 6 Iunie 2019
executarea nu e deloc abuziva si evident ca pe executor nu il intereseaza contractul de intrerinere, pt ca avand in vedere varsta mamei, cu siguranta ca se va gasi un cumparator
platiti datoria, ca alta posibilitate nu prea mai aveti
Eu dețin NUDA PROPRIETATE a apartamentului, mama are dreptul de Uzufruct viager. Următorii pași, executorul judecătoresc scoate la licititatie apartamentul după evaluare,IN CONDIȚIILE DATE. Sa presupunem ca va fi adjudecat de un cumpărător. Debitul se stinge fata de creditor iar mie îmi revine diferența. Apoi ce se întâmplă? Cumpărătorul așteaptă sa moara mama mea? Evacuarea mea este de asemenea imposibila și datorita contractului de întreținere între mine și mama mea, întreaga mea familie locuind în apartamentul supus executării. Este posibila EVACUAREA FAMILIEI MELE ÎN ACTUALELE CONDIȚII JURIDICE?
ACESTA A FOST ÎNTREBAREA MEA DE LA ÎNCEPUT ȘI NU AM PRIMIT NICI UN RĂSPUNS EXACT. MULȚUMESC MULT PENTRU SPRIJIN.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
ravita, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
evacuarea de catre cumparator este imposibila pt ca doar titularul dreptului de uzifruct o poate cere! contractul de intretinere nu are nicio relevanta. daca va suparati mama, va poate evacua oricand! dumneaei, nu cumparatorul! la decesul mamei, veti fi evacuat de catre cumparator. insa la aceasta intrebare vi s-a raspuns deja, de mai multe ori! oricum, intrebarea initiala nu aceasta a fost. ci cum sa contestati executarea abuziva! care nu e deloc abuziva. recitind si postarile dvs de pe forum, parerea mea e ca dupa aceasta patanie trebuie sa incepeti aa va schimbati atitudinea. nu toti in jur sunt prosti, iar unii sunt mult mai atenti decat credeti ;)
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
cris0811, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce se scoate la licitatie e nuda proprietate. eventualul cumparator nu are cum sa ceara evacuarea dvs, insa sunteti protejat doar pana la decesul mamei.
Va mulțumesc. Voi achita datoria. Și sunt și liniștit ca nu pot fi evacuat pana la moartea mamei.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Evaluare uzufruct viager, executare imobil cu uzufruct viager andreistan andreistan Buna ziua, Avem in bloc o garsoniera cu restante mari la intretinere. Am castigat fond+recurs, asteptam sa iasa decizia definitiva si irevocabila prin care ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil prin licitatie ? Matist Matist Am in proprietate un imobil conform CF. Mama mea are uzufruct viager si este trecut si ia in CF. Acest imobil se poate vinde prin licitatie de executor ... (vezi toată discuția)