avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate vinde un imobil prin licitatie ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate vinde un imobil prin licitatie ?

Am in proprietate un imobil conform CF. Mama mea are uzufruct viager si este trecut si ia in CF.
Acest imobil se poate vinde prin licitatie de executor judecatoresc, din cauza datoriilor mele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 21:14, 30 Martie 2010
Da, se executa nuda proprietate, cu pastrarea uzufructului mamei. Adjudecatarul va trebui sa respecte asta, si nu i se va consolida dreptul de proprietate decat dupa decesul mamei.
Dumneavoastra aveti doar un drept de dispozitie.Dreptul de posesie si folosinta apartine mamei dumneavoastra.
Prin urmare, avand in vedere ca dreptul de proprietate e , in mare parte, golit de atributele sale, consider ca nu se poate proceda la executarea silita cu privire la acest bun, in sensul instrainarii.

Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu cred ca se poate executa,in cauza fiind vorba despre proprietate apartinand exclusiv mamei dvs
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Se poate in situatia in care sunteti unic proprietar, cu respectarea uzufructului viager. Transferul proprietatii se poate face insa. Si daca ati detine imobilul in coproprietate, se poate cere de catre creditori iesirea din indiviziune si executarea silita asupra partii ce va revine.
Acesta este aspectul juridico-teoretic al problemei. Realizarea practica a acestuia este insa destul de greoaie si poate dura ceva timp.
nu cred ca se va gasi vreun cumparator atata timp cat mama dvs are dreptul de folosinta a intregului imobil ... insa se poate mosteni prin testament si uzul fruct viager pt o perioada de 99ani ... deci si dvs sa aveti asigurat un acoperis deasupra capului in caz de nevoie, insa cel mai convenabil pt dvs ar fi sa va rezolvati cumva litigiul cu banca ... si sa platiti mai departe ratele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita aXXo aXXo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost instiintat despre inceperea executarii silite din cauza unei datorii neachitate la timp catre un ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)