avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretine dublu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretine dublu

Buna! mama mea acum 15 ani a facut contract de intretinere cu o femeie care acum are 98 aniDar si mama e in varsta asa ca doreste la randul ei sa faca contract de intretinere cu mine,fiul ei.Se poate sa-mi lase mie garsoniera in schimbul intretinerii ei si al batranei de 98 ani_?Cum se procedeaza fiindca batrana e senila nu mai aude si vede slab,in plus nici nu se poate deplasa la notar. Multumesc f mult celor ce o sa-mi raspunda!
Cel mai recent răspuns: anonimiu , utilizator 15:47, 12 August 2011
Am uitat sa spun ca acum cativa ani mama si cu femeia in varsta au vandut garsoniera cumparand in acelasi bloc dar la et.1 o alta garsoniera.In contractul de v_c apar la cumparatori mama si femeia in varsta , aceasta din urma avand drept de uzufruct. Asta inseamna ca s-a transmis nuda proprietate?
E vremea concediilor ,bag seama!:D
Da ! Mama dvs are nuda proprietate si doamna uzufruct viager care se va stinge la moartea dansei si se va radia de la cartea funciara. Raspunsul meu la intrebarea initiala I'l gasiti mai sus.
Deci nu e vorba de un contract de intretinere ci vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct doar pentru batrana.Daca nu mai aveti frati, surori, cea mai rapida si ieftina cale de rezolvare e testamentul olograf din partea ambelor doamne.
Am o sora si un frate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi intretinere Alina73 Alina73 Buna ziua.Eu am sa trec direct la subiect si sper din tot sufletul sa primesc un raspuns prompt.Eu impreuna cu mama mea am incheiat acum 6 ani un contract de ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)