avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum las testament un teren si o casa care inca nu sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum las testament un teren si o casa care inca nu sunt pe numele meu

Am unteren obtinut de la primarie prin legea 15/2003 in folosinta gratuita pentru tineri pana in 35 de ani. Am actele de la primarie, este pe numele meu. Am construit casa dar inca nu am facut receptia la casa si consider eu ca nu am acte pe ea. Nu stiu cum se interpreteaza asta.
Vreau sa fac un testament prin care casa si terenul sa ramana prietenului meu care a fost alaturi de mine si a construit totul. Este legal in momentul asta, daca mi se intampla ceva va fi valabil testamentul ? In conditiile in care nu am cumparat terenul de la primarie? Si nu am facut receptia la casa?
Cel mai recent răspuns: AlinaToma , utilizator 23:38, 29 Mai 2011
Nu puteti sa lasati prin testament bunuri asupra carora nu detineti proprietatea. Si apoi o persoana asa de tanara sa se gandeasca la asemenea lucruri, mai bine va ganditi la o casatorie fericita alaturi de actualul prieten, si daca vi se intampla ceva oricum o sa va mosteneasca.
Dar daca as cumpara terenul si as face receptia la casa ar putea cineva sa atace testamentul? Adica parintii sau fratii?
cat nu sunteti proprietar, nu aveti ce lasa.
cand veti fi proprietar pe toate astea si daca veti mai recunoaste ca prietenul v-a ajutat, e mai potrivit sa-i donati sau sa-i vindeti o cota parte, dupa cat credeti ca i se cuvine.
mostenitorii dvs pot ataca acest testament, daca va mai exista un testament la data decesului dvs, pe durata vietii il puteti revoca oricand
Parintii si fratii chiar au si sanse de castig daca il ataca.
Niciodata nu stim ce ne rezerva viitorul, este bine ca sunteti o persoana prevazatoare. Puteti face un testament universal, in care se va scrie ca toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi in patrimoniul dvs. la momentul cand (Doamne fereste!!!).... sa revina prietenului dvs. si atunci ati inclus si bunurile care vor intra in proprietatea dvs. de-acum incolo. De retinut, parintii dvs. (presupun ca sunt in viata) pot ataca testamentul. Si referitor la mentiunea de mai sus "daca vi se intampla ceva oricum o sa va mosteneasca", nu e chiar asa simplu, la momentul actual prietenul nu va mosteneste, daca va casatoriti si nu veti avea copii la momentul respectiv, vin la mostenire parintii si fratii dvs..... Ma rog, deja am ajuns departe, am vrut doar sa cuprind cat mai multe aspecte.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat. sunt casatorita,sotul ... Madi1989 Madi1989 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt casatorita,sotul are o sora,din motive personale eu nu as vrea ca in cazul in care nu voi avea copil,sa nu ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru succesiune in cazul concubinajului mmtudor mmtudor Buna ziua, Va rog frumos, am nevoie de sfaturi Traiesc in concubinaj de 16 ani, nu avem copii, relatia este OK. Legalizarea relatiei am tot amanat-o din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,as dori sa ma ajutați la o întrebare. sunt proprietara ... Bună ziua ,as dori sa ma ajutați la o întrebare. Sunt proprietara unui apartament cu multi ani in urma , iar daca ma căsătoresc oficial și se ... (vezi toată discuția)