avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i facà act de proprietate, surori mele in lipsa mea. dat fiind faptul cà eu lucrez in stràinàtate . và multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriano23 , utilizator 20:49, 8 Septembrie 2011
In timpul vietii sale tatal d-voastra poate face ce doreste cu bunurile sale, inclusiv sa-i vanda sorei. Nu aveti nici un drept la bunurile sale in timpul vietii lui, astfel incat nu are nevoie de acordul d-voastra pentru a putea face acte de dispozitie (ati spus ca e unic proprietar).
@gaspacio, unde scrie ca este interzisa vanzarea imobilelor de catre parinti, copiilor?

@adriano23, va rog nu mai deschideti topicuri cu acelasi subiect in forumuri diferite. Contravine Regulamentului de postare.
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
chiar si partea care imi revine mie poate sa o dea surori mele fàrà acordul meu dat fiind faptul cà si eu am aceleasi drepturi ca si surora mea?
Tatal Dvs. este unic proprietar? Sau exista o succesiune facuta?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator
adriano23 a scris:

chiar si partea care imi revine mie poate sa o dea surori mele fàrà acordul meu dat fiind faptul cà si eu am aceleasi drepturi ca si surora mea?


Dumneavoastra nu va revine nimic pana cand tatal nu decedeaza. Pana atunci tatal poate face ce doreste cu bunurile sale, fara nici o restrictie.

Dupa decesul tatalui veti putea sa contestati in instanta contractul drept donatie simulata.


Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)