avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In Impas !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In Impas !

Am un ap.care la-m dobindit in timpul casatoriei, dar in acelasi timp am si divortat si mi-a fost acordat mie ap pentru folosinta la divort . Am ramas eu in ap cu copii ,el sa mutat dar nu a cerut partaj niciodata , eu am investit multi bani in acel ap .dar fara documente . Anul acesta el a murit si acum copii cer jumatate din acest ap . fara ca ei sa fi contribuit cu vre-un leu in ap. . Intrebarea este : au dreptu la jumate din ap . ?, cum pot eu sa recuperez acei bani investiti ? au dreptu sa intre in ap chear fara sa aiba certificat de mostenitor ? Cum ies eu din acest impas ? deja sint certata cu copii . ce drept au ei acum asupra mea ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:29, 9 Decembrie 2014
Era foarte bine daca ati fi dezbatut partajul dupa divort!
Nu stiati, dar partajul intre fostii soti este imprescriptibil. Deci il puteati face oricand, dar doar in timpul vietii fostului.
Acum e tarziu, nu va puteti judeca cu un mort.
Copiii sunt mostenitori rezervatari ai fostului sot, e tatal lor.
Fiind divortata nu aveti acces la bunurile decedatului, (nu sunteti sotie supravietuitoare), repet, acesta va fi mostenit exclusiv de fii sai.
Deoarece nu va intelegeti cu copiii dezbaterea succesiunii se va face in instanta, intre d-voastra, pe de o parte si de cealalta parte copiii.
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Puteți să cereți moștenitorilor contravaloarea investițiilor făcute dacă le puteți dovedi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire petean petean o problema cam dificila insa sper ca este cineva ce poate da un raspuns mama are 3 copii din care unul din legatura anterioara sotul mort mostenire un ap cu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinafil irinafil cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator: -- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)