o problema cam dificila insa sper ca este cineva ce poate da un raspuns
mama are 3 copii din care unul din legatura anterioara sotul mort mostenire un ap cu 2 camere ,doi copii casatoriti si plecati din domiciliu unul ramas in ap.care dupa un numar de ani cam 18 anunta ceilalti frati ca a cumparat ap. impreuna cu mama fara sa faca succesiune dupa tata decedat unul din copii poarta numele de fata al mamei intreb daca e posibil sa tragem la raspundere pe cel ce a abuzat de increderea celorlaltri 2 sub pretext ca are grija de mama in realitate batrina a avut grija de un nepot cit timp a fost plecata din tara cam11 ani
Ca sa va putem ajuta va rog sa fiti un pic mai clar in precizari.
- cati copii are mama, cati sunt din prima casatorie, cati sunt din a doua
- dupa decesului primului sot s-a dezbatut succesiunea, daca a fost deces sau divort?
- cu ce bunuri a venit mama in a doua casatorie
- ce bunuri a obtinut cu cel de-al doilea sot?
Ceilalti frati pot cere anularea contractului de vanzare-cumparare care a fost incheiat in detrimentul lor, ei fiind mostenitori rezervatari ... Dar cred ca acest lucru se poate face doar dupa deschiderea succesiunii.
succesiunea este imprescriptibila, putandu-se dezbate oricand .
nu stiu daca am inteles bine speta, userul nefiind f clar in expunerea acesteia :
deci o doamna cu un copil dintr-o relatie neoficializata se casatoreste cu un domn. din casatorie rezulta doi copii .
sotul doamnei decedeaza.
nu se dezbate succesiunea . doamna in cauza impreuna cu unul dintre copii cumpara imobilul ce face obiectul succesiunii .
de la cine cumpara ei imobilul ?? asta nu am inteles . nu era proprietatea sotilor imobilul respectiv ? sau al unuia dintre ei ?
fiti mai clar .
daca este vorba de un bun comun al sotilor, ceilalti doi copii ai defunctului pot cere anularea actului de vanzare-cumparare in instanta .
tot astfel daca bunul imobil era bunul propriu al defunctului .
luati legatura cu un avocat din orasul dvs .
Drept la mostenire
petean
incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori
in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune
michelle2011
Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)