avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

o problema cam dificila insa sper ca este cineva ce poate da un raspuns
mama are 3 copii din care unul din legatura anterioara sotul mort mostenire un ap cu 2 camere ,doi copii casatoriti si plecati din domiciliu unul ramas in ap.care dupa un numar de ani cam 18 anunta ceilalti frati ca a cumparat ap. impreuna cu mama fara sa faca succesiune dupa tata decedat unul din copii poarta numele de fata al mamei intreb daca e posibil sa tragem la raspundere pe cel ce a abuzat de increderea celorlaltri 2 sub pretext ca are grija de mama in realitate batrina a avut grija de un nepot cit timp a fost plecata din tara cam11 ani
Cel mai recent răspuns: petean , utilizator 11:39, 10 Septembrie 2009
Ca sa va putem ajuta va rog sa fiti un pic mai clar in precizari.
- cati copii are mama, cati sunt din prima casatorie, cati sunt din a doua
- dupa decesului primului sot s-a dezbatut succesiunea, daca a fost deces sau divort?
- cu ce bunuri a venit mama in a doua casatorie
- ce bunuri a obtinut cu cel de-al doilea sot?
Ceilalti frati pot cere anularea contractului de vanzare-cumparare care a fost incheiat in detrimentul lor, ei fiind mostenitori rezervatari ... Dar cred ca acest lucru se poate face doar dupa deschiderea succesiunii.
Dupa perioada mentionata de catre dvs ,respectiv
"un numar de ani cam 18","batrina a avut grija de un nepot cat timp a fost plecata din tara cam 11 ani"
,eventualele fapte sunt prescrise
succesiunea este imprescriptibila, putandu-se dezbate oricand .
nu stiu daca am inteles bine speta, userul nefiind f clar in expunerea acesteia :
deci o doamna cu un copil dintr-o relatie neoficializata se casatoreste cu un domn. din casatorie rezulta doi copii .
sotul doamnei decedeaza.
nu se dezbate succesiunea . doamna in cauza impreuna cu unul dintre copii cumpara imobilul ce face obiectul succesiunii .
de la cine cumpara ei imobilul ?? asta nu am inteles . nu era proprietatea sotilor imobilul respectiv ? sau al unuia dintre ei ?
fiti mai clar .
daca este vorba de un bun comun al sotilor, ceilalti doi copii ai defunctului pot cere anularea actului de vanzare-cumparare in instanta .
tot astfel daca bunul imobil era bunul propriu al defunctului .
luati legatura cu un avocat din orasul dvs .
petean,in baza documentelor pe care le detineti .contactati avocat ,

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces ionmoromete ionmoromete Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost ... (vezi toată discuția)