avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori
in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din alta casatorie doi sint plecati din casa parinteasca baiatul si una din fete in anul 1999 ,apartamentul in care am copilarit cei 3 copii este vindut de catre IGCL unei surori in cota parte cu mama fara a intreba si pe ceilalti daca sint de acord acum aflam ca ceilalti nu mai au nici un drept chiar ni sa spus in fata ca e proprietara cu acte si nu mai avem ce cauta pe acolo putem sau mai avem posibilitatea si dreptul de a cere anularea CV intre sora si IGCL
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:53, 22 Septembrie 2009
Nu vad nici o posibilitate.
Dvs. ati plecat de acolo. Pe atunci probabil numai parintii erau titularii contractului de inchiriere. Probabil dupa ce ati plecat de acolo mama dvs. trecut-o titulara a contractului de inchiere si pe sora dvs. Apoi au achizitionat imobilul.
Deci, proprietar era IGCL iar mama si sora dvs. au cumparat imobilul. Nu este nimic ilegal in asta.
Nu este nimic ilegal in aceasta vanzare-cumparare. Dvs si fratele ati locuit in acel imobil in copilarie, apoi ati plecat. Iar fiecare este liber sa cumpere orice proprietate doreste.
Oricum, in cazul decesului mamei, toti copiii veti veni la mostenire pentru cota sa din imobil.
Asa cum vi s-a spus nu puteti ataca contractul.
Veti mosteni toti trei fratii, cota mamei cu conditia ca mama sa nu instraineze prin vanzare cumparare aceasta cota, deoarece, cat timp traieste este dreptul ei.
in cazul in care mama dvs nu va instraina cota sa parte din imobil , toti trei copiii veti mosteni aceasta cota la decesul dansei, in mod egal .
in cazul in care in timpul vietii, dansa instraineaza cota sa parte din imobil, dvs in calitate de succesori , veti putea ataca acest act de instrainare in instanta, dupa decesul dansei .
si aceasta intrucat statul, instituie in favoarea descendetilor rezerva succesorala !!
DRept la mostenire se cheama subiectul... si decedatul e un tata, insa vorbiti despre un bun al mamei...
Ce ne intrebati, daca aveti drept dupa ce a murit tatal la un bun al mamei??
Pai... se mostenesc numai mortii, bunurile lasate de ei, bunuri pe care le-au avut ei, personal, nu si rudele lor...
Asa, daca dv. v-ati fi luat o masina intre timp, ar fi bine sa vina mama sa va ceara o bucata din ea ca drept de mostenire dupa sotul ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire petean petean o problema cam dificila insa sper ca este cineva ce poate da un raspuns mama are 3 copii din care unul din legatura anterioara sotul mort mostenire un ap cu ... (vezi toată discuția)
Bn seara am și o intrebare .mama mea a cumpărat prin contract ... leo02 leo02 Bn seara am și o intrebare .Mama mea a cumpărat prin Contract de Vanzare un imobil de la mama și tatăl ei cu 2 surori si un nepot, fără să aibă cote ... (vezi toată discuția)