avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces

Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost facuta succesiune si dupa decesul primului parinte(respectiv tatal).Au trecut peste 30 de ani de atunci ,timp in care in casa parinteasca (respectiv mostenirea) a locuit descendentul in favoarea caruia s-a facut renuntarea.Acesta a platit toate impozitele s.a.m.d.La decesul acestui descendent ceilalti frati(care au dat renuntare dupa mama) mai au vreun drept la mostenirea respectiva(dupa tata)?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 01:56, 8 Septembrie 2011
pai mama ce a adus la masa succesorala,daca nu avea succesiunea dupa sot?
doar 1/2 din casa?
pai ea mostenea si 1/2 din bunurile sotului,deci 3/4 din mostenire.
In acte apare doar renuntare la partea mamei,respectiv cele 3/4
Ar fi bine de lamurit daca tatal (mai) avea ceva din locuinta, deoarece nu-mi este clar nici cat avea mama si nici de ce s-a omis dezbaterea succesiunii dupa tata... Oricum, fratii (renuntatori la mostenirea mamei) isi pastreaza calitatea de mostenitor dupa tata, indiferent cati ani au trecut. Insa, un partaj succesoral al bunurilor este tinut de conditia ca acei 30 ani sa nu fi valorat uzucapiune; pentru a respinge o eventuala invocare a prescriptiei achizitive (uzucapiune), va trebui dovedit faptul ca acel descendent acceptant a locuit in casa parinteasca in temeiul unui partaj de folosinta provizoriu. Greu, dar nu imposibil.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Mihaela Luminita VATAVU, Avocat
au dreptul la cota din partea tatalui pt care nu s-a dezbatut succesiunea.
Daca descendentul are copii ii va inlatura de la mostenire.
Daca nu are copii vor putea mosteni.

Alte discuții în legătură

Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)