Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost facuta succesiune si dupa decesul primului parinte(respectiv tatal).Au trecut peste 30 de ani de atunci ,timp in care in casa parinteasca (respectiv mostenirea) a locuit descendentul in favoarea caruia s-a facut renuntarea.Acesta a platit toate impozitele s.a.m.d.La decesul acestui descendent ceilalti frati(care au dat renuntare dupa mama) mai au vreun drept la mostenirea respectiva(dupa tata)?
pai mama ce a adus la masa succesorala,daca nu avea succesiunea dupa sot?
doar 1/2 din casa?
pai ea mostenea si 1/2 din bunurile sotului,deci 3/4 din mostenire.
Ar fi bine de lamurit daca tatal (mai) avea ceva din locuinta, deoarece nu-mi este clar nici cat avea mama si nici de ce s-a omis dezbaterea succesiunii dupa tata... Oricum, fratii (renuntatori la mostenirea mamei) isi pastreaza calitatea de mostenitor dupa tata, indiferent cati ani au trecut. Insa, un partaj succesoral al bunurilor este tinut de conditia ca acei 30 ani sa nu fi valorat uzucapiune; pentru a respinge o eventuala invocare a prescriptiei achizitive (uzucapiune), va trebui dovedit faptul ca acel descendent acceptant a locuit in casa parinteasca in temeiul unui partaj de folosinta provizoriu. Greu, dar nu imposibil.
Succsiune
sorimari
tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)