avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succsiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succsiune

tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune dupa mama?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:08, 23 Iulie 2010
da
da

daca mama dvs nu s a recasatorit, veti beneficia de 13 din mostenire fiecare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
amitza, utilizator
Daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa tata, va trebui dezbatuta si aceea.

Existand declaratiile de renuntare din partea copiilor si in lipsa unor descendenti de grad inferior (nepoti de copii) care sa fi fost nascuti la data decesului, notarul ar trebui sa citeze in succesiunea dupa tata rudele din clasa a doua de mostenitori - fratii si surorile defunctului sau copiii din frati si surori precum si parintii defunctului - daca erau in viata. Care, daca au acceptat in termen succesiunea, vor mosteni alaturi de mama dumneavoastra. Asa spune legea. In practica se mai intampla si altfel.

buna ziua .

descendentii au renuntat la succesiune sau s-a facut un partaj voluntar , prin care sotia supravietuitoare a cules intreaga masa succesorala in urma defunctului sot ?? :stunned:
sunt doua aspecte diferite .
astfel, daca descendentii defunctului au renuntat la succesiune, asa cum a spus si dl . themis, in concurs cu sotia supravietuitoare veneau celelalte rude care aveau vocatie succesorala .
nu ati detaliat acest aspect. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)