Problema este ca datoriile se ridica in jur de 40.000 ron impozite si taxe la care s-au aplicat penalitati de intarziere. El a incercat sa plateasca esalonat din suma , avand parte si de amanari, insa la un moment dat nu a mai putut sa plateasca si si-a intrerupt activitatea pe aceasta firma. Cand zic el ma refer la director, pt ca administratorul nu cunoaste aceasta problema, repet e rupta de activitatea acestei firme, ea figurand doar cu numele. Repercursiunile enumerate de tine mai sus, amenda sau (zic Doamne Fereste) inchisoarea se rasfrang asupra administratoarei sau asupra celui care a avut drept de semnatura, adica directorul ?
Pt ca sincer ma indoiesc sa poata sa scoata de undeva acum suma datorata la stat.
Cat despre introducerea firmei in insolventa, puteti sa-mi spuneti daca ii ajuta intr-un fel, nu de la neplata ci sa nu se ajunga la repercursiunile enumerate mai sus?
Sincer imi fac griji pt amandoi in aceiasi masura pt ca-mi sunt cunostinte apropiate si ma ingrijoreaza starea in care sunt.
Cat legat de creditul scos pe aceasta firma, mai exista oare posibilitatea sa fie transferat sau se poate trezii si banca sa nu le mai aprobe transferul pe o alta firma care s-ar angaja sa-l preia?
Mai exact ce se poate intampla ?
Revin cu o completare. La firma despre care vorbim administrator este o doamna care practic e rupta complet de ce se intampla in firma, director si cu drept de semnatura este fiul dansei care a condus afacerea. Pe mine practic ma intereseaza ce repercursiuni pot sa aibe dupa ce Finantele au inaintat plangerea penala pe adresa firmei?
Este chemat in juecata administratorul ? Se incepe procedura de recuperare a datoriilor ? Si daca nu venituri, atunci ce se poate intampla in continuare?
Mai exact pana unde se poate ajunge, respectiv cat de grav este ?
Multumesc.
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni pot fi in urma unei plangeri penale inaintata de Finante pt o firma care are datorii la stat?
Pe cine afecteaza in primul rand? Administratorul, directorul ?
Am o cunostinta care are o firma cu datorii la stat si caruia i s-a facut plangere penala de la Finante pt neplata datoriilor, datorii cumulate in timp ...firma nu isi mai desfasoara practic activitatea si se afla in incapacitate de plata. A reusit sa faca cererea de bagare in insolventa a firmei, insa dupa ce a aflat de plangerea inaintata de cei de la Finante.
Imi puteti oferii mai multe detalii va rog.
Pe firma respectiva are si un credit scosde la o banca pe care dorea sa il transfere, insa acum nu stie la ce sa se astepte.