avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Dora Gorea

Activitate Dora Gorea

Multumesc mult pentru raspuns, chiar daca nu este acela pe care mi-l doream. Din pacate nu am perioade asimilate, facultatea am facut-o in timpul perioadei de lucru. Dar mi se pare nedrept, ca eu care am 38 de ani de activitate, sa beneficiez de acceasi pensie cu o persoana care are doar vechimea integrala , respectiv 29 ani si 11 luni. Deci, pensia anticipata( cod A 10) este o pensie nepenalizata. O seara buna
Buna seara,
Sunt nascuta la data de 20.nov.1954.La data de 11.nov.2011,am iesit la pensie anticipata ( cod A 10), la varsta de 56 ani si 11 luni, cu o vechime de 37 ani, 10 luni si 27 de zile. In momentul iesirii la pensie anticipata mi s-a spus la sunt penalizata cu 27% pentru cele 36 de luni de anticipare. In 2014, 11 nov. mi s-a emis decizia de pensionare pentru limita de varsta, fara nici o crestere a cuantumului pensiei. Concret pe decizia de pensionare pentru limita de varsta apare suma de 1126 lei, acceasi care era inscrisa pe cuponul meu de pensie anticipata, din ianuarie 2014. E posibil ca pensia anticipata sa fie egala cu pensia pentru limita de varsta?
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.,

Bunaziua, ma numesc Gorea Dora, sunt nascuta in 1954, nov. 20.Lucrez din sptembrie 1973, ca functionar economic, deci nu am grupa.Acum lucrez in administratia publica locala, de unde voi fi restructurata, luna aceasta pe 16, desi pana la varsta standard de pensionare mai am 4 ani. Am 37 de ani de munca in spetembrie a.c. si am studii superioare, ingineria de mediu de la U.S.A.M.V.B Timisoara. As vrea sa stiu daca pot si in ce conditii as putea solicita iesirea la pensie, dat fiind faptul ca nu primesc nici un ajutor din partea statului, decat eventual ajutorul de somaj. Guvernul din cate stiu nu a venit cu nici o reglementare vizavi de criteriile de restructurare ( decat pe criterii politice), asa ca ma aflu intr-o situatie exterm de delicata urmare faptului ca voi avea curand 56 de ani, respectiv in nov. 20 a.c., varsta la care nu ma mai angajeaza nimeni dar nici posibilitati de iesire la pensie nu am. In asteptarea unui raspuns, va multumesc mult. Dora Gorea