avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate fi pensia anticipata (cod A10) egala cu pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate fi pensia anticipata (cod A10) egala cu pensia pentru limita de varsta?

Buna seara,
Sunt nascuta la data de 20.nov.1954.La data de 11.nov.2011,am iesit la pensie anticipata ( cod A 10), la varsta de 56 ani si 11 luni, cu o vechime de 37 ani, 10 luni si 27 de zile. In momentul iesirii la pensie anticipata mi s-a spus la sunt penalizata cu 27% pentru cele 36 de luni de anticipare. In 2014, 11 nov. mi s-a emis decizia de pensionare pentru limita de varsta, fara nici o crestere a cuantumului pensiei. Concret pe decizia de pensionare pentru limita de varsta apare suma de 1126 lei, acceasi care era inscrisa pe cuponul meu de pensie anticipata, din ianuarie 2014. E posibil ca pensia anticipata sa fie egala cu pensia pentru limita de varsta?
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.,

Cel mai recent răspuns: Dora Gorea , utilizator 20:48, 18 Ianuarie 2015
Da.Pensia anticipata poate fi egala cu cea de limita de varsta.
Mai précis punctajul mediu anual ramane acelasi.
Pensia poate creste si prin majorarea valorii punctuli de pensie.
Din cele postate rezulta ca totul ar fi in regula.
Pensia a fost anticipata.
Ati depasit stagiul complet cu peste 8 ani.
29 de ani si 10 luni(stagiul complet)+8 ani=37 de ani si 10 luni era conditia de stagiu pentru pensie anticipata.
D-voastra ati realizat 37 de ani,10 luni si 27 de zile.
Se poate observa pe decizie(titlul deciziei).
Pensia este anticipata.
Pensia nu a crescut din doua motive:
-Nu a fost cu penalizare.
-Nu ati avut stagiu asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Multumesc mult pentru raspuns, chiar daca nu este acela pe care mi-l doream. Din pacate nu am perioade asimilate, facultatea am facut-o in timpul perioadei de lucru. Dar mi se pare nedrept, ca eu care am 38 de ani de activitate, sa beneficiez de acceasi pensie cu o persoana care are doar vechimea integrala , respectiv 29 ani si 11 luni. Deci, pensia anticipata( cod A 10) este o pensie nepenalizata. O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 Ana Tarta Ana Tarta Buna seara, poate ma lamureste si pe mine cineva in problema care ma preocupa legat de legea pensiilor valabila in anul 2011. La o vechime de aproape 40 ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare CameliaGh CameliaGh Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele cazuri, cand pot iesi la pensie, cu toate variantele posibile. Va multumesc. 1. Persoana X - femeie, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - perioada de diminuare victoriac victoriac Buna ziua, ma numesc Victoria, sunt nascuta in oct. 1954 si cf anexei 6 din legea 263, data iesirii la pensie la limita de varsta este anul 2014 la un ... (vezi toată discuția)