avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010

Buna seara, poate ma lamureste si pe mine cineva in problema care ma preocupa legat de legea pensiilor valabila in anul 2011. La o vechime de aproape 40 ani(05.07.1971) si data nasterii 20.12.1954, cand as putea solicita pensionare anticipata fara penalizare? Din cate stiu conform legii 19 la implinirea a 40 ani de munca as fi putut beneficia de pensie anticipata fara penalizare, ori acum nu mai stiu... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:40, 22 Martie 2011
Daca este vorba despre o femeie,pensie anticipata fara penalizare la 54 ani si 11 luni,conditia de stagiu fiind de 37 ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.
Multumesc, inseamna ca cei de la CJP m-au dezinformat in sensul ca mi-au spus ca doar la o vechime de 40 ani as putea beneficia de pensionare anticipata fara penalizare; da este vb de o femeie care conform Legii 19 are drept de pensionare la limita de varsta in nov 2014( si nu mai stiu daca acum noua lege a pensiilor mareste acest termen - data, a pensionarii ptr limita de varsta!)
Multumesc.
Relatiile pe care vi le-a dat CJP au fost corecte.Ati intrebat anul trecut cand era inca in vigoare legea19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Gabi Ionescu Gabi Ionescu Am 54 ani si 29 ani vechime in munca. Cand pot iesi la pensie anticipat si daca mai pot fi angajat apoi la privat? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? catibebereche catibebereche Buna ziua, Va scriu in numele sotului meu, care are o vechime in munca de 37 ani din care 19 ani si 10 luni in grupa I. Este nascut in 27.11.1957. Cand si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensionare genesgianina genesgianina o femeie in varsta de 51 ani cu o vechime in munca de 37 ani fara intrerupere are dreptul sa se pensioneze? unde ne putem adresa ? (vezi toată discuția)