1. Daca sunteti barbat:
- Avand 54 de ani, varsta standard pentru pensionare este de 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani si un stagiu minim de 15 ani.
- Asadar, deocamdata nu puteti beneficia de nici un fel de pensie.
- La implinirea varstei de 65 de ani va puteti pensiona de limita de varsta.
2. Daca sunteti femeie:
- Avand 54 de ani, varsta standard pentru pensionare este de 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si un stagiu minim de 15 ani.
- Asadar, deocamdata nu puteti beneficia de nici un fel de pensie.
- La implinirea varstei de 60 de ani va puteti pensiona de limita de varsta.
Sunt femeie, nascuta in 19.09.1953 cu o vechime in munca efectiva de 37 ani si 8 luni (in luna septembrie 2010, luna cu care si intentionez sa ma pensionez). As vrea sa stiu in ce conditii ma pot pensiona.
Va multumesc anticipat!
magda.a:
1. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu martie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 6 luni;
- pensie anticipata partiala incepand cu martie 2008, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 6 luni.
2. Asadar va puteti beneficia de pensie anticipata partiala oricand de acum inainte.
3. Conditia de a va pensiona este sa doriti acest lucru.
4. Va recomand sa iesiti la pensie in acest an, dupa actuala lege. Proiectul viitoarei lege prevede o penalizare mai mare la pensia anticipata partiala.
Pensie
juli_21
buna ziua,
Sunt nascut in 06.07.1950.Am vechime in munca 35 ani, din care 19 ani si 9 luni si 13 zile in grupa II.va rog sa imi spuneti cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)