avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

buna ziua,
Sunt nascut in 06.07.1950.Am vechime in munca 35 ani, din care 19 ani si 9 luni si 13 zile in grupa II.va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:16, 22 Noiembrie 2009
Puteti beneficia de:
- Pensie anticipata partiala incepand cu Iulie 2010, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Iulie 2011, respectiv la implinirea varstei de 61 ani.
Presupun ca sunteti barbat, nickname-ul dvs. nu ma ajuta deloc. :)

Date generale: Un barbat nascut in iulie 1950 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de dvs. pana in prezent i se adauga 4 ani si 9 luni stagiu aferent activitatii desfasurate in grupa, rezultand un stagiu total de 39 ani si 9 luni. Conditia referitoare la stagiul de cotizare este indeplinita atat pentru a beneficia de pensie anticipata partiala cat si de pensie pentru limita de varsta.

Varsta standard de pensionare: Pentru perioada in care ati lucrat in grupa II de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani.

Prin urmare, de pensie anticipata partiala puteti beneficia atunci cand veti implini 60 de ani iar de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 61 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Apostoaemihai Apostoaemihai sant nascuta in 23.06.1958.am o vechime in munca de 24 ani,din care 15ani la gr. a doua de munca.Vreau sa stiu cand am dreptul la pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Pensionarea vrinceanu mariana vrinceanu mariana Sunt barbat. nascut in lua august 1954.Am lucrat 11ani in grupa I ,14 ani in grupa II si 6 ani fara grupa. As dori sa aflu in ce an ma incadrez sa ies la ... (vezi toată discuția)