avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

in acest an fac 54 de ani si 34 de ani de munca neintrerupta, pot beneficia de pensie anticipata?care sant conditiile ? cati ani si cata vechime ?pentru anticipate
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:03, 13 Martie 2010
Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 ani.
Pentru perioada dec.2009-martie 2010 varsta standard la femei este de 58 de ani si 9 luni si un stagiu complet de 27 ani si 6 luni. Avand depasit stagiul cu pana la 10 ani, indepliniti conditiile de pensionare anticipata.
O completare : pensionare anticipata partial ... pentru pensionare anticipata trebuie sa depaseasca stagiul de cotizare cu cel putin 10 ani. :)

O completare

Corect!
multumesc mult . deci, pe 5 martie fac 54 de ani si 33 de ani, 1 luna si jumatate vechime , cu carte de munca, pot intra la anticipate ?

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial velciu velciu Am mai pus intrebarea asta in interiorul altul subiect. N-am primit raspuns asa ca mai incerc in ca o data. Daca ma poate ajuta cineva as fi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial andra carola andra carola buna seara! as dori sa imi spuneti daca mama mea, nascuta in 30 martie 1956, angajata in invatamant din 1 septembrie 1980, fara intreruperi in munca (doar ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala amramos amramos un barbat nascut in ianuarie 1953 ,care are 39 ani munca , 22 ani lucrati in grupa a II a de munca se pensioneaza pt.limita de varsta in ian 2018 ,limita de ... (vezi toată discuția)