Care e problema notarului!?
Vrea o valoare? Dați-i o valoare.
E subiectivă? Evident că este.
Cum ar putea fi altfel?
Ca sa nu va mai complicati cu notarii intrucat daca nu accepta ceva firesc ar trebui sa fie obligati de instanta si va costa avocatul pentru asa ceva, eu v-as recomanda sa faceti publicarea manuscrisului cu mentiunea autorului in carte si cu precizarea celui care a mediat publicarea, respectiv numele mostenitorului unic.
Cu tot respectul pt talentul autorului de ce credeti dvs ca acest caiet de poezii poate fi publicat, avea succes și produce și oarece profit.Cu 1000-2000 de lei oricine poate publică orice la o tipografie obscură ,un volum în câteva zeci max 100 exemplare dar pana la a reuși să vândă tirajul e le lunga.
Daca sunteti unic mostenitor nu va mai trebuie caietul trecut in actul de mostenire decat daca se cere de vreo autoriate care va publica manuscrisul sa se precizeze cine este autorul.
Si...iar ajungem de unde ati plecat...
Aici ar mai fi de studiat...
Notarii care sunt serioşi recomandă efectuarea unui inventar ataşat la certificatul de moştenitor pentru ca bunurile să nu dispară, să nu se facă "moştenire neoficială" prin planificare fiscală "privată". Repet, inventarul se poate face şi la avocat, notarii nu vor dureri de cap, pe ei nu îi interesează decât să pună ştampila pe formulare şi nu se obosesc cu consultanţa prea mult. De aceea ai nevoie de avocat.
Pentru user: luati-va pur si simplu caietul.
Daca exista un echilibru intre notar si avocat este imprevizibil ce va iesi si eu tind sa cred ca nu va iesi nimic favorabil pentru dvs. pentru ca nu va intelege niciunul nimic...
Daca nu exista alti mostenitori si sunteti singurul mostenitor va veti descurca.
Nu exista decat un singur mostenitor?
Nu.
Asta ziceam...odată rămas moștenitor acceptant, veti moșteni tot. Bunurile prezente și viitoare.
2. Având în vedere că potrivit Codului civil, opțiunea succesorala este indivizibilă, prin acceptarea succesiunii (simpla, ca beneficiul de inventar nu mai exista), va însușiti calitatea de mostenitor asupra tuturor bunurilor din masa succesorala, calitate în care puteți să vă exercitati ulterior drepturile asupra manuscrisului.