avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielIulian

Activitate GabrielIulian

Va rog sa ne ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie (intrebarile apar la final):

Un teren a fost cumparat de unchiul U.S. impreuna cu sotia. Terenul avea pe el o cladire veche, mentionata in actul de cumparare ca adapost de vite.

Ulterior au construit o casa de caramida pe teren. Cladirea veche a fost amenajata ca locuinta temporara, si a ramas in picioare.

Unchiul U.S. a decedat, sotia sa U.A. a mostenit in intregime.

Matusa U.A. a donat sorei ei B.D. casa de caramida impreuna cu jumatate din teren. Donatia s-a facut fara cadastru, cu mentionarea vecinilor. Donatia nu mentioneaza deloc cladirea veche, desi o parte din aceasta se afla pe respectivul teren.

Ca urmare a decesului matusii U.A., s-a facut o succesiune la notar la care sora B.D. a renuntat, iar fratele C.V. a mostenit restul de teren. Nici in succesiune nu s-a mentionat deloc cladirea veche, dar s-a mentionat donatia anterioara.

Unchiul C.V. a vandut terenul mostenit, din nou fara a mentiona cladirea veche. Ulterior, a decedat.

Bunica B.D. a donat mamei terenul+casa primite prin donatie. Bunica traieste inca.

Mama vrea acum sa doneze mai departe mie.

Problema: imediat dupa ultima donatie s-a realizat o schita de cadastru. Portiunea din casa veche aflata pe terenul mamei este prezenta pe schita, dar nu exista acte de proprietate pe ea. Mama nu-mi poate face o donatie conform cadastrului pentru ca nu e proprietara pe toate cladirile, iar la primarie ni s-au cerut acte de proprietate daca dorim sa demolam.

Notarul ne-a sugerat sa contactam mostenitorii lui C.V., respectiv pe nepotul acestuia.

Intrebarile ar fi:

1. cine are drept asupra casei vechi, daca aceasta nu a fost trecuta in actele de succesiune U.A. --> C.V. facute la notar? Numai C.V. (care are cota 1/1 din succesiune dupa renuntarea sorei B.D.) sau si sora?

2. prin ce procedura se poate face succesiunea la casa veche? completare la succesiunea U.A. --> C.V. sau succesiune noua dupa C.V. care intre timp a murit?

3. ce solutii amiabile exista, pentru cazul in care nepotul lui C.V. renunta, respectiv doreste o despagubire pentru casa veche? Trebuie sa vina in tara pentru aceste lucruri sau poate rezolva din strainatate?

4. daca nepotul nu doreste sa se prezinte si refuza sa ne ajute in orice fel, ce solutii mai avem pentru a reglementa situatia casei vechi?

M-ar ajuta toate aceste raspunsuri pentru ca nu-l putem contacta direct pe nepotul lui C.V., si vrem sa prezentam situatia rudei care il poate contacta.

Va multumesc mult.