avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate damora_hermosa

Activitate damora_hermosa

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
DECIZIA NR. 114
22 ianuarie 2010

În conformitate cu prevederile art. 65 alin. (1) lit. a) şi alin. (3) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, (denumită în continuare Lege), ale art. 31 lit. a), lit. f) şi lit. i) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a U.N.B.R. şi de desfăşurare a şedinţelor Consiliului U.N.B.R.,
având în vedere Hotărârea nr. 716 din 12 decembrie 2009 a Consiliului U.N.B.R. prin care Comisia Permanentă a U.N.B.R. a fost mandatată să exercite atribuţiile prevăzute la art. 33 – 38 din Statutul profesiei de avocat cu privire la examenul de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice,
în aplicarea dispoziţiilor art. 3 din Hotărârea nr. 716 din 12 decembrie 2009 a Consiliului U.N.B.R.,
Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România,
întrunită în şedinţa din 22 ianuarie 2010,
a adoptat următoarea

DECIZIE:

Art. 1. – Examenul de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice va avea loc în perioada 24 – 28 februarie 2010 la sediul Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” a Universităţii „Lucian Blaga” din Municipiul Sibiu, Calea Dumbrăvii, Nr. 34, jud. Sibiu, cod 550324.

Art. 2. – (1) Examenul constă în susţinerea unor probe scrise la următoarele materii:

UNIUNEA NAŢIONALÃ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA
Comisia Permanentă

DECIZIA NR. 113
22 ianuarie 2010

În conformitate cu prevederile art. 65 alin. (1) lit. a) şi alin. (3) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, (denumită în continuare Lege), ale art. 31 lit. a), lit. f) şi lit. i) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a U.N.B.R. şi de desfăşurare a şedinţelor Consiliului U.N.B.R.,
având în vedere Hotărârea nr. 716 din 12 decembrie 2009 a Consiliului U.N.B.R. prin care Comisia Permanentă a U.N.B.R. a fost mandatată să exercite atribuţiile prevăzute la art. 33 – 38 din Statutul profesiei de avocat cu privire la examenul de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) din sesiunea 24 - 25 februarie 2010,
în aplicarea dispoziţiilor art. 3 din Hotărârea nr. 716 din 12 decembrie 2009 a Consiliului U.N.B.R.,
Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România,
întrunită în şedinţa din 22 ianuarie 2010,
a adoptat următoarea

DECIZIE:

Art. 1. – Examenul de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) va avea loc în zilele de miercuri 24 şi joi 25 februarie 2010 la sediul Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” a Universităţii „Lucian Blaga” din Municipiul Sibiu, Calea Dumbrăvii, Nr.34, jud. Sibiu.

Art. 2. – (1) Examenul constă în susţinerea unor probe scrise la următoarele materii

Astea sunt deciziile care stau la baza organizarii examenului. Niciunul dintre articolele invocate (art. 65 si 31 din lege si 33-38 din statut), adica cele in baza carora s-au luat prezentele decizii, nu sunt afectate de OUG 159

;)

Cum ziceam, SPOR la invatat!!!
Draga, Ciprian, nu "pac se da, pt ca s-a votat" Ci pentru ca organizarea examenului sta in atributiile UNBR-ului. Atata vreme cat textul de lege care reglementeaza asta, adica recunaste UNBR/ului competenta de organizare, sta in picioare nefiind neconstitutional, ori abrogat ori modificat, exemenul nu are de ce sa nu se dea. OUG 159 nu avea incidenta asupra articolelor din legea 51 care reglementau atributiile UNBR de organizare a examenului. Asta ar fi si un raspuns pt cei care se intrebau aseara, in baza a ce se organizeaza acest examen. Se organizeaza in baza hotararilor si deciziilor organelor profesiei, este clar precizat in lege (l. 51/95). Asadar, organele profesiei de avocat, pot prin hot. si decizii sa organizeze orice examen, desigur cu respectarea conditiilor impuse de legea 51, cele referitoare la data de publicare a examenului, etc. Asadar, a fost o furtuna intr-un pahar cu apa acesta decizie a CC ceea ce priveste organizarea acestui examen.
CZ: Vorba cuiva: invatati, invatati, invatati.....
Asta este opinia mea.
Buna ziua, stimati colegi de suferinta!

Postez acest anunt pentu colegii care in februarie vor sustine examen de admitere in barou in conditiile in care au fost definitivati in alte profesii juridice.
Pentru cei care sunt consilieri juridici definitivi in Colegiul Consilierilor Juridici Bucuresti, pana joi 14.01.2010, Colegiul a eliberat adeverinte preformulate din care nu reiesea faptul ca examenul de definitivat a fost sustinut in conditiile cerute de Barou (adica la cel putin 3 materii din cele la cere se va sustine examenul in Barou) Prin acea adeverinta se ceritfica doar faptul ca am susinut examenul de definitivat in profesia de cj si ca in urma acesui examen am fost inscrisi pe tabloul cj definitivi.

Insa, in urma vizitei mele la colegiu de marti 12.01.2010, si a cererilor catre dumnealor prin care expuneam ca o adeverinta de genul aceleia nu ar fi suficienta pt dosarul de inscriere la examenul in Barou si ca pt a putea intruni conditiile cerute de Barou este necesar ca din adevarinta sa reiasa ca am sustinut examen scris la cel putin trei materii din cele 5 la care se sustine ex in Barou, prin buna- vointa domnului Satmarean presedintele comisie de avizare, in sedinta ce a avut loc in data de 14.01.2010, reprezentantii Colegiului Consilierilor Juridici Bucuresti, au luat hotararea (pentru a ne ajuta-intrucat in Colegiu nu gasesti mutrele acre din Barou) vor elibera pe langa acea adeverinta (cea preformulata-care costa 60 lei) si o anexa din care reiese ca am sustinut examenul de definitivat din materiile: dr. civ, penal, proc,civ, penal, dr,muncii, dr.administrativ, legea conj juris si legea privind profesia de av.

Anexa la adeverinta NU COSTA NIMIC IN PLUS! O puteti ridica, anuntand in prealabil ca veti merge sa o ridicati (ca sa nu asteptati sa o redacteze si sa nu riscati sa nu gasiti pe cineva care sa o semneze)

In rest toate bune!

PS: Daca a mai facut cineva acest anunt, sa-mi fie cu iertare. Anul acesta nu am intrat pe acest forum, asadar nu sunt in tema cu ce s-a discutat pe aici, insa daca nu faceam acest anunt, asa fi avut mustrari de constiinta.
Sper ca am putut fi de folos.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
da mihi SPAGA a scris:

Damora, ti-am spus eu ca dreptroman e un fan Jenika... Jenika e de fabula... in facultate ma impresiona marlania lui atat de tare incat imi venea sa alunec pe lacrimile varsate pe culoare in urma lui... intr-un dans acrobatic universitar... Eu am trecut razand... el o fi ramas cu sechele...

=D>=D>=D>=D>:)):)):)):))
Stimata moderatoare,
Am si eu o intrebare, daca imi este permis desigur, cum este posibil sa stergeti mesaje ca fiind "atac la persoana" mie si unora dintre colegii mei iar numitului @drept roman sa-i lasati splendoarea de mesaj postat!???
Oare chiar credeti ca ce a facut aici dumnealui nu se numeste atac la persoana?
Eu consider ca da, ba chiar unul colectiv!
Cum este posibil, v-as mai intreba, ca un utilizator al acestui site sa intervina intr-o discutie si sa discrediteze atatea persoanele cu acuze nefondate si toti ceilalti sa taca?!?
Cum indrazneste, cum isi permite, cu ce drept si oferit de catre cine, acest @drept roman sa catalogheze si sa acuze in acelasi timp pe cei care au picat acest examen???
Si a ce suna postarea acestuia referitor la ore, marker in x culori si ani de munca pentru reusita la acest examen?
Cine este dumnealui sa catalogheze candidatii acestui examen ca nepregatiti suficient?
De ce trebuie sa suportam teoriile lipsite de sens ale acestuia si sa nu avem dreptul la replica!??
Pentru ca...daca domnia sa a avut nevoie de nu-stiu-cati ani de pregatire, asta nu denota decat faptul ca anii facultatii i-a petrecut dormind sau... pur si simplu i-a petrecut! Ce a pazit in facultate, daca ii sunt necesari inca "x" ani dupa terminarea acesteia pentru a se pregati? Si hai sa stam stramb si sa judecam drept, nu se compara examanul de anul acesta cu cei din anii anteriori.

Asadar, stimata moderatoare andreea, alegeti va rog o cale pentru linistea acestui topic.
Indubitabil, daca sunt permise acuzatii catre persoane necunoscute, este necesar a le oferi acestora dreptul la replica!!!
Nu vi se pare corect asa? Mie da! Acuzatul nu trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia, insa i se da dreptul a aduce probe pentru a combate acuzele ce i se aduc. Mde, asa imi aduc eu aminte din materia dreptului penal...fara sa fi invatat inca 2-3-4 sau 7 ani pe langa, asta stiu inca din facultate!

Cu stima...
avoandreea a scris:

referitor la ce va indemnacolega/colegul de mai sus sa aceti un memoriu
va spun o patanie reala: anul trecut prietenul meu a picat cu 7 in cap pentru ca avea la procedura penala 4 ( a facut parte din nefericita lista de la S la Z ) si dupa ce a depus contestatie si i-au marit de la 8 la 9 la penal - unde nu avea nevoie, a zis sa faca si un memoriu pe care l- depus la maretul UNBR - asta se intampla in decembrie, imediat dupa afisarea rezultatelor la contestatii.
Raspunsul la memoriu a venit la de Unbr in MARTIE, dupa e s-a intrunit consiliul unbr si i-au raspuns ca memoriulnu este un mijloc procedural admis de unbr pentru contestarea notelor, asa ca i l-au respins, fara alte comentarii.
NU zic sa nu incercati sa faceti memoriu, insa, asa cum contestatiile, mijloace admise de ei ca si procedura nu dau niciun rezultat favorabil, memoriul....nici atat!!

Off... Si eu am depus anul trecut un memoriu care s-a numit "plangere", acelasi a fost raspunsul si la mine din partea UNBR-ului, "se respinge ca inadmisibil" desi eu aveam, multe capete de cerere... (memoriu depus dupa solutionarea contestatiilor la barou)
Insa, parerea mea este ca nu ar trebui facut un simplu memoriu si atat!
Cei care stiti ca aveti dreptate (si sunteti multi care nu vorbiti prostii) faceti tam-tam!
Cu un memoriu depus la secretariat si un numar de inregistrare in mana, nu veti face nimicuta!
Memorii au fost depuse muuuulte si anul trecut, dar... sa va spun un lucru: anul trecut cineva mi-a spus ca sa va lua o hotarare unitara, aplicabila tuturor memoriilor sau plangerilor. Voi ce intelegeti prin asta? Eu personal inteleg ca distinsii membrii ai UNBR (ori cei ai baroului, in cazul memoriilor depuse initial acolo), stau la sfat, probabil intr-o rana, plictisiti si somnolenti si spun: " haideteti mai, ce facem cu astia, ii trecem sau nu?"
Eu ma refeream si ma voi referi la fortele voastre unite, o audienta, o televiziune, o presa, o... nu stiu...ceva de genul asta!
In fond ce aveti de pierdut? Ati muncit, ati pierdut nopti si alte lucruri importante au trecut pe langa voi in toata perioada asta (o spun din proprie experienta).
Dar, stand cu mainile in san si asteptand, nu veti reusi sa faceti mai nimic, asta v-o spun fara a incerca sa va dezamagesc, numai ca greseala asta am facut-o noi toti cei sacrificati anul trecut.
Credeti in voi si in fortele voastre, credeti in ceea ce ati scris acolo (eu anul trecut am scris in plangere pe la sfarsit, ca am curaj sa sustin oral acest examen in mod public, numai de mi s-ar oferi ocazia sa spun ce stiu)
Insa daca nici anul acesta nu luam, mergeam direct la televiziune si in fata camerelor il rugam pe distinsul decan sa-mi puna intrebari! Sa vada o tara intreaga cum un om care stie drept, a picat marele examen in barou....!!!
Oricum, v-am mai spus, AM FOST FURATI CU TOTII !!! Si eu, si voi... Numai ca de data aceasta in cazul meu, au avut de unde fura... Si au furat... cam 3 puncte!!!
NU VA LASATI!!!
SUNT DREPTURILE VOASTRE!!!
PS: Ii dau dreptate Mihaelei (avocat)
Sper sa nu va fie cu suparare pentru ceea ce voi zice, o spun din suflet si imi dau cuvantul de om .
Nu stiu cati ati facut contestatii! Parerea mea este sa va uniti fortele ! Sa faceti ceva sa va faceti auziti! Sau mai bine zis ascultati!
Nu suntem cu totii nebuni!
E drept, uneori exageram sau ne supraevaluam rezultatul insa la acest examen nu este asa!
Suntem prea multi care sustinem ca ni s-au furat puncte!
Eu am luat examenul insa va sustin!
Multi dintre voi meritati sa luati, stiu asta!
Am simtit pe propria-mi piele si anul trecut si anul asta cum am fost "furata" numai ca anul asta au avut din ce fura si...a dat Domnu' si am luat.
Ce vreau eu sa va spun, este ca dupa fiecare examen, eu mi-am facut evaluarea, foarte strict (sunt o persoana exigenta, mai ales cu mine) si cu toata exigenta mea, mi-am evaluat lucrarile la peste 8 (8 fiind nota minima) si cu toate acestea, am avut note mult mai mici, ba chiar si 6,5:O
Hai sa fim seriosi, eu nu am facut in lucrarea aia de 6,5 asa cum nu sunt nevasta de preot! M-am gandit si dupa afisare astazi, mult, muuuult, muuult.... Nu se poate. Ce se voia a scrie? Am scris bine si am "picat" pe barem... si totusi...de ce 6.5???
Sa nu ma intelegeti gresit, nu comentez nota..ca..oricum nu voiam decat sa intru chiar si cu 7,00, comentez faptul ca multi altii ar fi trebuit sa intre daca nu ar fi fost "furati" la punctaj.
Asadar, nu va lasati stimati colegi! Luati atitudine!
O colega astazi, s-a intalnit cu decanul la BB cand se ducea sa depuna contestatie. A fost avertizat ca va aduce televiziunea. Distinsul decan, incerca sa aplaneze, desi colega, sustinea sa se corecteze in fata ei sau macar sa i se dea lucrarile sa le vada! Este una dintre colegele cu care la iesirea din sala am "discutat" tezele de examen. E o fata tare desteapta si totusi...a picat... De ce? De ce? Pt ca i s-au furat puncte!!!
De aceea eu va tin pumnii. Pentu ca daca as stii ca numai "dobitocii" nu pot trece peste acest examen, as putea sa tac, insa in aceste conditii....nu prea ma pot abtine!!! Si nu pot fi egoista sa ma gandesc doar la mine si sa spun: "am luat, ce-mi pasa?" Imi pasa, pentru ca am simtit si eu frustrarea nereusitei ...
FELICITARI celor ce au luat dar si celor ce nu au luat!
Mult curaj celor ca nu au avut sansa ca anul acesta sa se numere printre admisi.
Nu fiti descurajati, mergeti tot inainte si veti reusi! Asta am zus eu anul trecut si ....am reusit anul acesta!
Faceti contestatii! Mai trec si dupa contestatii, destui!!
Bafta maxima in cariera admisilor!
Sa ne vedem la bara si sa ne amintim de vremurile cand strasati, amarati, chinuiti, asteptam rezultatele si conversam pe avocatnet.ro.
Eu nu stiu ce sa fac...sa ma imbat? Sau sa traiesc lucida acest moment?=D>
SUNT AVOCAAATTT!!! YESSS!!!:D
radulescua86 a scris:

tot pt damora_hermosa
anul trecut se stia punctajul si nu erau la fel de stricti....sincer e altfel cand dai 2 examene intr-unul si timpul este altfel...cerintele sunt altele decat atunci cand ai 4 ore pt unul singur
cu stima

De acord cu tine, in parte:)
Dar de unde ai aflat tu ca se stia punctajul??? Eu am fost acolo si crede-ma ca nu am stiut niciun punctaj. Ba mai mult, baremul s-a afisat la usa salii de examen, intr-o zona intunecoasa si am navalit cu totii buluc pe hartiuta aia (cea cu baremul).
Ah, inca ceva: Nu mi se pare corect sa punctezi un subiect cu 6 puncte, asa cum s-a intampat anul trecut, in conditiile in care exista doua subiecte mari si late pentru materia respectiva.:stunned:
De acord cu ce ai spus, referitor la faptul ca nu avem de unde sa stim ce se puncteaza. Imagineaza-ti ca daca ar sti cineva, ar scrie doar ce se puncteaza, ce voiam eu sa relefez este ca trebuie sa atingi niste fraze, idei esentiale, (cum ar fi definitii, conditii, criterii, etc) care se puncteaza cam la toate examenele. Ai vazut ca s-a puncatat la fiecare subiect, "notiunea" (sau definitia), nu cred ca cinava nu stia sau nu intuia ca definitiile se puncteaza in general.
In rest, cred ca a fost mai bine ca au "detaliat" baremul, pentru ca anul trecut scria se puncteaza cu 6 puncte din care: 2 pentru..., 2 pentru... si 2 pentru... fara a specifica si ce trebuia sa fi scris pentru a primi cele 2 puncte (cred ca ramanea la latitudinea comisiei)
Eh, cam asa cu examenul asta...;)