avoandreea a scris:
referitor la ce va indemnacolega/colegul de mai sus sa aceti un memoriu
va spun o patanie reala: anul trecut prietenul meu a picat cu 7 in cap pentru ca avea la procedura penala 4 ( a facut parte din nefericita lista de la S la Z ) si dupa ce a depus contestatie si i-au marit de la 8 la 9 la penal - unde nu avea nevoie, a zis sa faca si un memoriu pe care l- depus la maretul UNBR - asta se intampla in decembrie, imediat dupa afisarea rezultatelor la contestatii.
Raspunsul la memoriu a venit la de Unbr in MARTIE, dupa e s-a intrunit consiliul unbr si i-au raspuns ca memoriulnu este un mijloc procedural admis de unbr pentru contestarea notelor, asa ca i l-au respins, fara alte comentarii.
NU zic sa nu incercati sa faceti memoriu, insa, asa cum contestatiile, mijloace admise de ei ca si procedura nu dau niciun rezultat favorabil, memoriul....nici atat!!
Off... Si eu am depus anul trecut un memoriu care s-a numit "plangere", acelasi a fost raspunsul si la mine din partea UNBR-ului, "se respinge ca inadmisibil" desi eu aveam, multe capete de cerere... (memoriu depus dupa solutionarea contestatiilor la barou)
Insa, parerea mea este ca nu ar trebui facut un simplu memoriu si atat!
Cei care stiti ca aveti dreptate (si sunteti multi care nu vorbiti prostii) faceti tam-tam!
Cu un memoriu depus la secretariat si un numar de inregistrare in mana, nu veti face nimicuta!
Memorii au fost depuse muuuulte si anul trecut, dar... sa va spun un lucru: anul trecut cineva mi-a spus ca sa va lua o hotarare unitara, aplicabila tuturor memoriilor sau plangerilor. Voi ce intelegeti prin asta? Eu personal inteleg ca distinsii membrii ai UNBR (ori cei ai baroului, in cazul memoriilor depuse initial acolo), stau la sfat, probabil intr-o rana, plictisiti si somnolenti si spun: " haideteti mai, ce facem cu astia, ii trecem sau nu?"
Eu ma refeream si ma voi referi la fortele voastre unite, o audienta, o televiziune, o presa, o... nu stiu...ceva de genul asta!
In fond ce aveti de pierdut? Ati muncit, ati pierdut nopti si alte lucruri importante au trecut pe langa voi in toata perioada asta (o spun din proprie experienta).
Dar, stand cu mainile in san si asteptand, nu veti reusi sa faceti mai nimic, asta v-o spun fara a incerca sa va dezamagesc, numai ca greseala asta am facut-o noi toti cei sacrificati anul trecut.
Credeti in voi si in fortele voastre, credeti in ceea ce ati scris acolo (eu anul trecut am scris in plangere pe la sfarsit, ca am curaj sa sustin oral acest examen in mod public, numai de mi s-ar oferi ocazia sa spun ce stiu)
Insa daca nici anul acesta nu luam, mergeam direct la televiziune si in fata camerelor il rugam pe distinsul decan sa-mi puna intrebari! Sa vada o tara intreaga cum un om care stie drept, a picat marele examen in barou....!!!
Oricum, v-am mai spus, AM FOST FURATI CU TOTII !!! Si eu, si voi... Numai ca de data aceasta in cazul meu, au avut de unde fura... Si au furat... cam 3 puncte!!!
NU VA LASATI!!!
SUNT DREPTURILE VOASTRE!!!
PS: Ii dau dreptate Mihaelei (avocat)