avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate pge

Activitate pge

Va multumesc mult pentru informatie.
Inteleg ca trebuie sa deschid o actiune judecatoreasca in urma careia sa se emite o hotarare. Pe baza acesteia urmeaza sa actionez ca proprietar sa-mi fac cadastrul, inregistrarea la primarie, cartea funciara, etc.
Este necesara angajarea unui avocat?
Va rog sa-mi dati un sfat
Am cumparat o suprafata mica de treren (70mp invecinata cu un teren pe care il detin in intravilan la Valenii de Munte). Am incheiat un act de vanzare-cumparare de mana, adica complectat cu cerneala de vanzator privind datele sale de identificare, datele terenului, suma achitata la data semnarii, data , semnatura vanzatorului si un martor. Detin in copie actul de mostenire prin care vanzatorul a dobandit terenul si schita acestuia cotata si semnata de vanzator in original. S-a mentionat deasemenea obligatia vanzatorului de a proceda la intocmirea actelor la notariat in termen de maxim 2 luni de la data semnarii.
In prezent, peste 3 luni trecute, vanzatorul care a incast toti banii refuza sa se prezinte la notariat sub diverse pretexte.
In aceste conditii ce pot face? Cum pot figura oficial ca sunt proprietarul terenului? Vreau sa ma inscriu la primarie pentru plata impozitului si sa folosesc terenul cumparat.
Ma tem sa nu-l mai vanda si altcuiva sau ca urmare a decesului proprietarului sa am probleme cu mostenitorii.
Va multumesc mult pentru sfat.