Sunt din Brasov. Dilema a aparut cand la sedinta Asociatiei de proprietari din blocul parintilor mei s-a pus in discutie vanzarea uscatoriilor. De mentionat este faptul ca din cele 3 scari de bloc, la scara B este Asociatia in locul uscatoriei( inca de la inceputul existentei blocului adica de vreo 30 de ani) iar la scarile A si C sunt uscatorii( la parter) pe care toata lumea care are nevoie le utilizeaza.
Domnul "presedinte" de la asociatie a venit la sedinta fluturand niste hartii cum ca legea care spunea ca un bun comun poate fi vandul numai cu votul unanimitatii a fost modificat recent si se pot vinde uscatoriile doar cu votul a 2/3 dintre locatarii (proprietarii) blocului.
O parte din oameni ar fi vrut sa vanda sa mai renoveze, zugraveasca etc blocul, altii care depind in mare masura de uscatorie ( nu au balcoane, au copiii si deci hainute multe de spalat etc), nu ar vrea sa vanda. Deci, confuzie totala. Concluzia: spatiul nu ar trebui vandut, deoarece zugraveala si toate "imbunatatirile" de mantuiala se deterioreaza in cativa ani si oamenii raman fara locul care a fost construit, destinat si folosit dintotdeauna, ca intr-o tara civilizata, nu pentru un birou jalnic(fara toaleta!) ci pentru uscatorie.
Am intrat pe internet, am gasit legea initiala 230/2007 si ce mentiona aceasta dar si o alta 170/2010...si totodata o mentiune care spunea ca, de fapt, curtea a constat ca legea din urma incalca art 44 din constitutie deci drepturile fundamentale ale omului.
Atunci, cum ramane? Trebuie sa voteze toti sau numai 2/3 din proprietari?...
Astept feedbackul dvs.
Cat e de legala este folosirea unui pix care are camera si microfon la birou pentru a demonstra sefilor tendintele neprofesionale ale unuia dintre colegi?