avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007a fost modificata prin legea 170/2010? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007a fost modificata prin legea 170/2010? Care din ele sau ce anume a ramas in vigoare?

Buna ziua,

Sunt din Brasov. Dilema a aparut cand la sedinta Asociatiei de proprietari din blocul parintilor mei s-a pus in discutie vanzarea uscatoriilor. De mentionat este faptul ca din cele 3 scari de bloc, la scara B este Asociatia in locul uscatoriei( inca de la inceputul existentei blocului adica de vreo 30 de ani) iar la scarile A si C sunt uscatorii( la parter) pe care toata lumea care are nevoie le utilizeaza.
Domnul "presedinte" de la asociatie a venit la sedinta fluturand niste hartii cum ca legea care spunea ca un bun comun poate fi vandul numai cu votul unanimitatii a fost modificat recent si se pot vinde uscatoriile doar cu votul a 2/3 dintre locatarii (proprietarii) blocului.
O parte din oameni ar fi vrut sa vanda sa mai renoveze, zugraveasca etc blocul, altii care depind in mare masura de uscatorie ( nu au balcoane, au copiii si deci hainute multe de spalat etc), nu ar vrea sa vanda. Deci, confuzie totala. Concluzia: spatiul nu ar trebui vandut, deoarece zugraveala si toate "imbunatatirile" de mantuiala se deterioreaza in cativa ani si oamenii raman fara locul care a fost construit, destinat si folosit dintotdeauna, ca intr-o tara civilizata, nu pentru un birou jalnic(fara toaleta!) ci pentru uscatorie.
Am intrat pe internet, am gasit legea initiala 230/2007 si ce mentiona aceasta dar si o alta 170/2010...si totodata o mentiune care spunea ca, de fapt, curtea a constat ca legea din urma incalca art 44 din constitutie deci drepturile fundamentale ale omului.
Atunci, cum ramane? Trebuie sa voteze toti sau numai 2/3 din proprietari?...
Astept feedbackul dvs.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:48, 22 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Sigur, cititi al doilea topic din sectiunea noastra in care se vede clar ca orice parte din proprietatea comuna nu poate fi vanduta decat cu votul unanim al proprietarilor si....
mai cititi si decizia 1514/ noiembrie 2011a Curtii Constitutionale, publicata in MO in ianuarie 2012 ......;)

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Ca sa vorbim mai aplicat si pe intelesul tuturor, uscatoriile, terasa pentru mansardare, camari comune, portiuni din holuri etc. nu se mai pot vinde decat daca toti proprietarii sunt de acord, desi in decizia CC, dupa cum am inteles eu, nu se poate nici macar asa pentru ca vanzarea cotei-parti se face impreuna cu proprietatea careia ii este atasata.

Conform prevederilor modificate din Codul Civil
Imobilul, respectiv partea din imobil care rezulta din incetarea destinatiei folosintei comune se inscrie in mod corespunzator in cartea funciara pe baza documentatiei cadastrale intocmite in acest scop


Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
elga50, moderator
ana.eli a scris:

Atunci, cum ramane?

Discutati in adunarea generala si hotarati ca uscatoarele si alte spatii comune, ca boxele daca exista, sa fie inchiriate. In acest fel asociatia va avea luna de luna bani din chirii, fara a vinde nimic. Cu acei bani faceti reparatiile sau o parte din reparatiile din bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Uscatoria edwe69 edwe69 avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc. (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)