avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate lucas77

Activitate lucas77

Răspuns la discuția Referat tehnic pentru debransare
Buna,
Multumesc mult pentru raspuns, scuze pentru intarziere. Poate comparatia cu demisia este nefericita dar am vrut sa pun in evidenta ca un contract poate inceta oricand chiar si numai cu acordul uneia dintre parti ( depinde de cauzele contractuale, bineinteles). In cazul de fata cele doua parti contractante sunt Colterm care este operatorul care ofera energie termica in regim centralizat si asociatia de locatari din care fac si eu parte. In acel contract nu apare nici semnatura locatarilor si nici numele lor.
Asta pe de o parte. Articolul citat mai sus face parte dintr-un regulament pus intr-o hotarare a consiliului local din 2007 si acel articol interzice deconectarea individuala intr-un codominiu in care nu s-au realizat deconectari individuale pana la intrarea in vigoare a respectivului regulament.
Eu am acceptul asociatiei de locatari si a vecinilor cu pereti comuni asa ca u inteleg de ce imi trebuie avizul Colterm de deconectare atat timp cat reprezentantul juridic (asociatia de locatari, sper ca pot sa-i spun asa ) si care ma reprezinta in relatia cu Colterm-ul este de acord.
Spun asta deoarece din informatii stiiu ca ei resping astfel de dosare pe baza acelui articol .
Intrebarea mea este daca este legitim ca primaria sa ma puna sa aleg sursa de energie termica pe care o doresc ei atat timp cand eu pot sa ma incalzesc si cu energie electrica . Pe de alta parte eu doresc sa ma deconectez deoarece calitatea seviciilor pe care le platesc la operator nu ma multumesc.
Bineinteles ca pot da pe oricine in judecata , problema este daca am baza legala pentru asta si sorti de izbanda.

Multumesc mult.
Răspuns la discuția Referat tehnic pentru debransare
Buna,
am si eu aceeasi nelamurire vis-a-vis de aceasta problema, as fi primul care se deconecteaza, dar nu stiu daca se poate ataca art.249:
ART. 249
Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări
anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.
În acest sens in imobilele in care toate apartamentele sunt alimentate centralizat si sunt incluse in
contractul de furnizare neexistad sisteme individuale de asigurare a energiei termice legal instalate,
acestea din urma sunt interzise.

Dupa mine este ilegal , rezilierea nu are nevoie de acordul ambelor parti, este unilaterala, la fel ca demisia. Intrebarea mea este are dreptul Consiliul local sa faca asta si daca nu poate fi atacata in instanta ?