Sunt din Timisoara si doresc sa ma debransez de la Colterm, pentru a-mi instala centrala pe gaz. Printre cerintele celor de la Colterm este si un referat tehnic:
prin H.C.L 239/2009 utilizatorii de energie termica au obligatia:
ART.254
(g) Sa nu modifice instalatiile de incalzire centrala aferente unui imobil condominial decat in baza unei documentatii tehnice care reconsidera ansamblul instalatiilor termice aprobata de catre furnizor, conform legislatiei in vigoare.
Pe cateva site-uri am citit ca pentru blocurile contorizate e suficient acordul Asociatiei de proprietari pentru debransare,
Intrebarea mea este daca exista scris in vreo lege ca in aceste conditii nu am nevoie de acest referat tehnic( pentru ca am inteles ca ar costa vreo 500 Ron)?
As vrea sa stiu acest lucru pentru a le putea raspunde si celor de la Colterm.
Aveti toate cele lamuritoare in legea 325/2006. Textul il gasiti la linkul din Documentatie specifica asociatiilor de proprietari, primul topic din aceasta sectiune.
cica sunt in discutie niste normative privind debransarea de la sistemul centralizat...inca nu se stie ce si cum.
spre toamna si eu ...o sa ma hotarasca daca o sa mai am energie termica de la sistemul centralizat sau imi gasesc o alta alternativa mai convenabila...depinde ce legi si normative or sa mai apara pana la toamna.
si cei de l afederatia asociatiior de proprietari de la mine din oras, stau si ei in asteptare.
deci...rabdare si informare - deocamdata.
Si eu am aceasi problema iar ei se folosesc de niste articole de legi care nu ne intereseaza. {Art. 30. - (1) Debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debranşare. }
Acest alineat ne intereseaza, nu 2 cum cer ei. Dar nu pot sa ne bage mina in buzunar .
Punctul 1 din art 30 al Sectiunii 5 din Legea 325/2006 se refera la o scara de bloc sau un bloc intreg pentru caz de montare centrala de bloc, de scara. Aceasta este actiunea de debransare.
Punctul 2 din art 30 se refera la un apartament si de cheama deconectare.
* In aceasta cheie trebuie citit acest articol. Imobil tip condominiu de la punctul 1 inseamna bloc de locuinte.
Buna,
am si eu aceeasi nelamurire vis-a-vis de aceasta problema, as fi primul care se deconecteaza, dar nu stiu daca se poate ataca art.249:
ART. 249
Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări
anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.
În acest sens in imobilele in care toate apartamentele sunt alimentate centralizat si sunt incluse in
contractul de furnizare neexistad sisteme individuale de asigurare a energiei termice legal instalate,
acestea din urma sunt interzise.
Dupa mine este ilegal , rezilierea nu are nevoie de acordul ambelor parti, este unilaterala, la fel ca demisia. Intrebarea mea este are dreptul Consiliul local sa faca asta si daca nu poate fi atacata in instanta ?
Ce se poate face?
alejandra
buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)