:) Am inteles asta. Vecinilor le-am comunicat ce activitate se va desfasura in spatiul respectiv (nici intr-un caz atelier de reparat pantofi) ci birouri de traduceri, proiectari sau consultanta ceva. Nimic care sa deranjeze. ORC-ul nu va face altceva decat sa autorizeze firma X sa functioneze in spatiul Y si nimic altceva, asta bineinteles daca spatiul este corespunzator desfasurarii acelei activitati. Multumesc frumos pentru raspunsuri, in special dvs. doamna elga50, pentru claritatea lamuririlor.
Doamna consilier juridic, nu doresc sa fac modificari constructive, insa certificatul de urbanism se elibereaza indiferent daca modific ceva sau nu. Asta pentru a informa cu privire la situatia apartamentului si ca se va schimba destinatia in sediu de firma. Stiam ca firma va trebui sa se autorizeze pentru a putea functiona insa nu asta hotaraste schimbarea destinatiei ci proprietarul cu acordul vecinilor.
Imi pare rau, dar eu nu vad lucrurile asa..... sunt proprietara si daca am tot ce-mi trebuie pot schimba destinatia apartamentului de cate ori imi convine. Faptul ca foloseste o firma sau nu apartamentul nu ar trebui sa conteze prea mult. Dupa ce va pleca firma respectiva, apartamentul nu va pierde destinatia de sediu de firma doar pt. ca nu mai functioneaza ceva acolo.
Buna seara!
Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii destinatiei acesteia in sediu de firma, am dus la primarie copii de pe actul de proprietate si schita, declaratiile vecinilor direct afectati, avizul favorabil al locatarilor si am obtinut certificatul de urbanism. Schimbarea destinatiei am facut-o in ideea ca in viitorul apropiat sa o pot inchiria avand destinatia schimbata, ca sa nu mai fie nevoie sa umblu atunci. Consultand cele scrise pe forum nu mi-este clar un lucru : Destinatia apartamentului se schimba numai cand functioneaza acolo o firma fie in baza unui contract de inchiriere fie in baza unui contract de comodat? Sau din moment ce am facut acele demersuri si am certificat de urbanism in care se autorizeaza schimbarea de destinatie pot sa o consider deja schimbata in sensul ca firma respectiva va folosi spatiul ca un sediu de firma, nu ca un apartament oarecare?
Multumesc!