avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Angela M

Activitate Angela M

Răspuns la discuția Animale otravite- indrumare
Pentru distrugere, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal.
Răspuns la discuția Animale otravite- indrumare
Ciory a scris:

da, imi asum raspunderea pentru faptul ca le-am lasat nesupravegheate, dar ce as dori sa aflu, dak persoana respectiva poate fi trasa la raspundere, si in ce fel, prin ce lege ...Stima!!


Pe langa raspundere, trbuie sa mai faceti si dovada faptului ca animalele dumneavoastra au murit din cuza vecinului dumneavoastra. Respectiv, in momentul in care ati gasit animalele moarte, trebuia sa anuntati politia si un medic veterinar care sa ateste sau nu ca animalele dvs. au fost otravite. In acest caz, vecinul ar fi fost tras la raspundere penala, iar dvs. ati fi fost sanctionat cnf. lg.61/1991.
Răspuns la discuția Animale otravite- indrumare
Puteti face plangere la politie, dar trebuie sa va asumati faptul ca ati lasat animalele nesupravegheate, acest lucru atragand o sanctiune contraventionala conform lg. 61/1991 R. De asemenea mai trebuie sa faceti si dovada faptului ca animalele dumneavoastra au murit din cauza vecinului dumneavoastra.
Multumesc! Mai astept pareri, sfaturi...
In urma cu aproximativ 5 luni serviciul de alimentare cu apa din orasul in care locuiesc a fost preluat, nu stiu daca prin privatizare sau doar gestionare, de o societate comerciala. Inca de la inceput, noii ''proprietari'' au conditionat utilizatorii, adica toti cetatenii orasului, sa infiinteze asociatii de locatari prin care ei sa incheie contractele de furnizare a serviciilor cu noi. De nenumarate ori au pus afise prin care ne anuntau ca vor intrerupe furnizarea apei daca nu procedam la infiintarea asociatiilor de proprietari si incheierea contractelor cu ei, dar nu au trecut niciodata la aceasta masura in ciuda faptului ca cele solicitate de ei nu s-a realizat.
De vreo cateva zile au inceput iar sa ne dea ultimatum si pareau foarte hotarati sa faca ceeace si-au propus. M-am dus la sediul lor si i-am intrebat care e baza legala pe care se bazeaza cand ne obliga sa infiintam asociatii pentru a putea incheia contracete cu ei. Mi-au spus ca Lg 241/2006, legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare si Lg 51/2006 privind serviciilor comunitare de utilitati publice.
Am studiat legile, dar nu am gasit niciunde aceasta obligatie.
Mai mult, am vazut cum arata procura prin care imputernicim asociatia, respectiv administratorul, sa incheheie contracte in numele nostru. Prin aceasta procura cetatenii isi ia angajamentul sa intretina si sa repare instalatiile interioare de apa si canalizare din blocurile in care locuiesc si mandatarul e imputernicit sa faca cereri, declaratii si sa semneze in numele fiecarui locatar, semnataura sa fiind pe deplin opozabila fiecaruia.
Nu stiu cum se poate asa ceva atata timp cat baza legala nu exista?!
Ar mai fi o problema de care ei se pot lega: din momentul in care societatea a preluat furnizarea apei nu au mai incasat banii pentru apa consumata. Spun ca pana nu incheheim contracte in conditiile impuse de ei, nu au cum sa incaseze banii. Credeti ca asta i-ar indreptati sa opreasca furnizarea apei?