problema mea este uematoarea: Acum cateva zile, am lasat din gresala niste animale libere, care au intrat pe terenul unui cetatean, teren ce era otravit cu porumb tratat si alte substante.Dupa cateva ore, dupa ce am gasit si am recuperat animalele, acestea au murit. De asemenea, acesta a mai avut si niste probleme in trecut cu un vecin, din cauza faptului ca a pus de asemrenea niste substante otravitoare sub forma de boabe pe iarba din fata casei, substante ce au fost mancate de catre mai multe animale care de asemenea au murit. Ce va rog sa imi spuneti, daca exista o modalitate prin care acest indivit poate fi tras la raspundere, desi recunosc ca eu am lasat libere si fara supraveghere animalele, dar acele substante prezinta pericol nu numai pentru animale dar si pentru copii care se joaca in acele locuri....Stima!
Puteti face plangere la politie, dar trebuie sa va asumati faptul ca ati lasat animalele nesupravegheate, acest lucru atragand o sanctiune contraventionala conform lg. 61/1991 R. De asemenea mai trebuie sa faceti si dovada faptului ca animalele dumneavoastra au murit din cauza vecinului dumneavoastra.
da, imi asum raspunderea pentru faptul ca le-am lasat nesupravegheate, dar ce as dori sa aflu, dak persoana respectiva poate fi trasa la raspundere, si in ce fel, prin ce lege ...Stima!!
Puteti incerca cu o plangere la politie dar nu cred ca veti reusi ceva.
Trebuia sa va ocupati de animale si sa nu intre pe terenul respectivului.
Aveati obligatia legala de a va ingriji de animale si sa nu intre pe acel teren.
Se poate considera ca dvs. i-ati cauzat o paguba respectivului...