avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul!

Am vazut ca multi aveti probleme cu vecini. La fel si eu. Am o casa cu curte interioara si gradina. Gradina a avut gard pana vecinul tupeist a luat o parte din gardul de pe partea lui si l-a vandut la fier vechi. Deasemenea, si-a construit si fundatia la casa la care nu are autorizatie in zona de unde a luat gardul jos. Fundatia e pe terenul lui , dar gardul a fost facut de tatal meu, cu sarma si stalpi beton. Ce pot sa fac eu legal vorbind? Toate animalele vecinului vin la mine in gradina si imi distrug recolta!! Sa merg la primarie, la Politie sa fac plangere? Care e dreptul meu?
Cel mai recent răspuns: salajan_claudia , utilizator 17:37, 20 Aprilie 2010
Buna ziua !
Il atentionati frumusel, dupa care sesizati politia daca faptele sale constituie contraventii( incalcari ale Legii 61/1991 republicata si actualizata) sau intrunesc elementele constitutive ale infractiunii ( depuneti o plangere penala ).
Puteti sesiza si autoritatea publica locala in sensul efectuarii de catre acesta a unor lucrari pentru care nu are autorizatie(extinderi de constructii, gard, etc.).
De asemeni aveti dreptul de a- l actiona in instanta( pe latura civila) in temeiul art.998, 999, 1001 c. civ.( raspunderea pentru fapta proprie si pentru animale).
Astea sunt posibilitatile dumneavoastra teoretice de a va fructifica si apara drepturile.:D
Cu stima !



Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)