avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere gard

Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. Politia i- a dat doar avertisment pe motiv ca acel gard e din scandura mai veche si nu noua. Fara sa aiba acte , masurari cadastrale ,ca nu au facut nici succesiunea.Considera ca eu tin mai mult teren desi am in fapt cat e pe act nemodificand nimic din ce am mostenit. Acel gard a fost acceptat de vecin f multi ani .Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Problema este ca va strica gardul cel vechi sau ca va ocupa terenul? Adica o face cu intentie si cu un scop si in ce masura va strica gardul? Adica o scandura, doua, zece? Problema este discutabila.
Pe acea proprietate mostenita de la tatal meu locuieste mama mea de 80 ani. Anul trecut o stricat 20 m de gard scandura cu fundatie de beton ,facut de tatal meu pe care a scos-o si a intrat cu 0,5 m facand gard de sarma pe partea de la drum.
Politia a sfatuit-o pe mama sa o ierte ca e suprafata mica si pt a nu avea alte necazuri - o ameninta, a ramas in aer.
La gradina inca nu a intrat , scandurile sunt aruncate peste legume, pe o distanta de 10 m gard bun refacut acum 2 ani toto cu acea scandura dar cu leturi noi si 15 m gard mai vechi.
O sa refacem acel gard tot cu scandura veche (o vom sorta )si in completare cu plasa de sarma dar cine o lamureste ca nu poate face ce vrea .
Am fost la politie si nu prea stia cum sa o incadreze pt amenda si am inteles ca se fac presiuni din primarie sa nu o amendeze. Chiar e absurd .
Intentia ei este de a intra in teren. Daca nu as fi masurat putea sa aiba la mine dar nici nu stie daca are mai putin doar presupune. Am chemat din nou cadastrul sa masoare iar si sa pun borne dar daca ea a facut scandal a ramas in aer. Credeam ca actele ma ajuta dar cu vecini fata minte am probleme.

Precizez ca, gardul distrus este intre proprietati nu la strada, dar a inceput de la strada. Mai sunt constructii ce se invecineaza cu ea facute din 1957 de tatal meu
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mai am o intrebare , daca refac gardul cu acelasi tip de material, au fost stalpi de lemn trebuie autorizatie de la primarie , e la gradina si au mai ramas in pamant chituci de beton cu clemele pt stalpi. Sigur va incerca iar ca de fapt eu cred ca vrea sa inlature orice semn ce indica limita dintre noi. Numai cand va masura ea terenul ei se va lamuri dar pana atunci ce fac? Ma gandeam sa trimit la Parchet.Va multumesc.
Daca gardul va fi refacut de dvs. la fel ca cel vechi, din aceleasi materiale, nu aveti nevoie de autorizatie de construire. Cat priveste distrugerea puteti sa depuneti plangere la parchet, si chiar daca plangerea va ajunge tot la politie, macar va trebui sa aiba o solutie motivata. Din ce povestiti dvs., este vorba mai mult despre o sicanare decat despre o actiune clara, fie de distrugere, fie de tulburare de posesie. Daca se va constata ca fapta nu este infractiune, nu aveti alta cale decat in instanta civila. Adica proces, in care solicitati fie granituirea, fie revendicarea jumatatii de metru, fie despagubiri pentru stricaciuni, fie pe toate la un loc dupa caz.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie lilicrin lilicrin Situatia este urmatoarea : as dori sa refac gardul ce imprejmuieste imobilul. Gardul actual este din sarma si stalpi din lemn pentru sustinere. Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul! salajan_claudia salajan_claudia Am vazut ca multi aveti probleme cu vecini. La fel si eu. Am o casa cu curte interioara si gradina. Gradina a avut gard pana vecinul tupeist a luat o parte din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)