avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate madalina d

Activitate madalina d

Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de preluarea unei societati. Doresc sa preiau societatea unde am lucrat pana acum.Este vorba de un atelier de confectii, pe care as dori sa-l preiau cu utilaje si o parte din angajati.Ce presupune mai exact preluarea unei societati comerciale?Daca societatea are datorii, preluarea acesteia se face cu tot cu datorii?Eu doresc sa preiau asa cum am spus mai sus, utilaje si o parte din utilaje impreuna cu familia mea..Ce trebuie sa fac?

multumesc si o zi buna
Sa inteleg ca acele clauze din contract sunt abuzive si nu au cum sa ma oblige sa platesc acei bani, intrucat eu nu am beneficiat de serviciile prestate de ei..

Va multumesc foarte mult pentru informatie...
O zi buna in continuare
Buna dimineata,
Am si eu o mica problema,care sper sa ramana mica..Am incheiat in data de 14.06.2010 cu Il-makiage, urmanda sa merg la cursuri de make-up la ei..Suma pe care trebuie sa o platesc in total este de 7.354lei pentru acest curs.Cand am incheiat contractul am platit suma de 300 de lei..
In contract spune ca daca vreau sa reziliez contractul inainte cu 5 zile de inceperea cursului prin telefon, fax sau e-mail, suma de 300 lei este nerambursabila...
Apoi mai scrie:"in decursul a 5 zile inaintea inceperii cursului, participantul, adica eu, nu are dreptul sa rezilieze contractul.Daca eu cer sa reziliez contractul in decursul a mai putin de 5 zile inaintea inceperii cursului, taxa de 300lei este nerambursabila si are obligatia de a plati prestatorului prima transa a valorii contractului, adica 1.176lei..
Dupa inceperea cursului participantul nu poate rezilia contractul.In cazul in care eu intrerup cursul, dupa inceperea acestuia am obligatia de a achita prestatorului intreaga suma contractuala de 7.354lei.
In cazul in care prestatorul reziliaza contractul in timpul perioadei determinate in contract din cauza faptului ca participantul nu a respectat prevederile stabilite in articolul 4.3 din contract (adica sa platesc transele de bani), participantul nu are dreptul sa solicite rambursarea taxelor achitate prestatorului.In cazul in care participantul a provocat prejudicii prestatorului, are obligatia de a plati aceste prejudicii.

Despre asta este vorba...Eu nu m-am dus la cursurile lor deloc..si nu am platit decat cei 300 de lei atunci cand am incheiat contractul..si de atunci nu am mai dat nici un ban si nu am fost la nici un curs...Daca eu vreau sa reziliez contractul, atunci trebuie sa platesc suma aceea de 7.354lei???:(

Peuntru ca eu nu am respectat clauzele de la articolul 4.3 din contract, adica sa platesc acei bani si nici nu am fost la nici un curs...Nu ma intereseaza cei 300 de lei, ci ma intereseaza sa reziliez contractul fara sa fiu obligata sa platesc restul de bani...

Daca se poate sa primesc un raspuns, un sfat pentru aceasta problema..azi, ar fi super..
Va multumesc mult si o zi buna in continuare