avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate yknot

Activitate yknot

Răspuns la discuția Neinmatriculare la termen
Buna ziua,
Am citit varianta finala a proiectului de lege privind noua taxa si se specifica clar momentul transcrierii dreptului de proprietate. Dupa umila mea parere, dreptul de proprietate se transcrie in momentul in care cumparatorul a inregistrat-o la organul fiscal arondat(de exemplu in luna noiembrie 2011), in urma careia i s-a stabilit si cuantumul taxarii anuale. Asadar, din acel moment noul proprietar incepe sa plateasca impozit pentru acel autoturism. Finalizarea inmatricularii(schimbarea numerelor, talonului) o poate face fara a plati noul bir.
Scuza-ma dar m-ai pierdut la ultimul post. Este extrem de ambiguu. Nu inteleg ce nu au americanii, cine nu are cultivat cultul proprietatii, cine invers... Te rog incearca un pic mai explicit. Si scuze pentru offtopic. Multumesc.
Din cauza ca traim intr-o "tara de mana a doua" avem si dreptul la proprietate de mana a doua. Nu ar trebui sa conteze ce fel de proprietate este(comuna) pentru a o respecta. Sa va dau un exemplu de tara civilizata: America. Sora mea locuieste acolo de 10 ani si detine o casa intr-un cartier rezidential. Cand i s-a defectat usa automata de la garaj, a trebuit sa obtina acordul asociatiei(sau cum se numeste la ei) pentru montarea unei noi usi automate, ca acestia sa agreeze tipul si culoarea ca acestea sa nu faca discordanta cu restul. Mentionez ca terenul si casa sunt proprietate, insa la cumparare au semnat un acord asupra modului de folosinta. Barca nu ai voie sa o aduci la tine pe pajiste in fata casei, gardut iar nu ai voie sa construiesti fara acordul asociatiei, etc. Terminand cu pomul laudat, si revenind la oile noastre, la noi legile se aplica in pur stil romanesc. Trebuind sa accepti vecinul din bloc care face gratar afara, pe cel ce deschide geamurile sa dea muzica tare ca sa auda ceilalti ce scula are, sa nu-ti pese de orele de odihna cand face cineva reparatii in apartament, etc.
Cand este vorba de proprietate, dupa mine lucrurile sunt ceva mai delicate. Din moment ce foloseste acel spatiu de langa zidul blocului, proprietate a tuturor, ar trebui sa obina acordul explicit al fiecaruia dintre ei. Chiar si in cazul transformarii destinatiei unui apartament(in sediu de firma), ar trebui acordul tuturor celor afectati, nu numai a celor invecinati, pentru ca afectat poate fi si cel de la ultimul etaj, care foloseste scara blocului impreuna cu clientii firmei de la parter. O cladire de locuinte a fost conceputa pentru locuit si nu e corect ca cineva sa schimbe asta doar pentru un avantaj propriu si in dauna altora.
Vad ca nimeni nu se gandeste la faptul ca proprietarul apartamentului de la parter construieste pe o zona in care proprietatea este indivizibila(suprafata alaturata cladirii) si prin urmare este necesar acordul tuturor proprietarilor.