avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Neinmatriculare la termen
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Neinmatriculare la termen

Buna ziua
Am cumparat in urma cu 2 saptamani o autoutilitara Dacia Pik-up din 2001 Am facut cu fostul proprietar actele de vanzare-cumparare la notariat.Am trecut impozitul la finante de pe numele lui pe al meu deci am fiscalul Acum vine problema
Masina are itp valabil ,nu are asigurare dar fiind lasata in spatele unui bloc prezinta unele avarii(lovita,zgariata,far,stop,parbriz spart etc,etc)Am fost de acord cu toate astea avand in vedere si pretul pe care l-am dat pe ia dar nu pot sa o inmatriculez in termenul de 30 zile prevazut de lege pentru ca dureaza pana o face la mecanic,tinichigiu,vopsitor apoi trebuie sa o duc la electrician care din pacate dureaza peste 30 zile Personal am nevoie de masina din vara anului viitor de aceea am zis ca am timp sa o fac pana atunci
Intrebarea mea este la ce pot sa ma astept chiar daca nu circul cu ea(doar la mecanic,tinichigiu,vopsitor)si daca mai platesc taxa
Cel mai recent răspuns: yknot , utilizator 13:52, 27 Decembrie 2011
Daca masina este inmatriculata deja nu se mai pune prooblema achitarii taxei
Daca nu respectati termenul de 30 de zile pentru finalizat procedura de inmatriculare/
inregistrare la autoritatea fiscala,va veti confrunta cu situatia de a fi obligat sa reluati procedura de intocmire a documentelor de achizitie autoturism
Va multumesc pentru raspuns
Totusi as mai avea o mica nelamurire
Neputand fi programat la RAR anul asta pentru identificare, expira fiscalul Se pare ca vine ceva taxa de poluare de anul viitor (3800E in cazul meu) taxa care ma baga in faliment O mai platesc? multumesc
Avand in vedere ca dvs sunteti detinatorul autoutilitarei,in raport de necesitati ,dvs sunteti acela care dispuneti daca achitati sau nu taxa,respectiv daca finalizati procedura de inmatriculare
Buna ziua,
Am citit varianta finala a proiectului de lege privind noua taxa si se specifica clar momentul transcrierii dreptului de proprietate. Dupa umila mea parere, dreptul de proprietate se transcrie in momentul in care cumparatorul a inregistrat-o la organul fiscal arondat(de exemplu in luna noiembrie 2011), in urma careia i s-a stabilit si cuantumul taxarii anuale. Asadar, din acel moment noul proprietar incepe sa plateasca impozit pentru acel autoturism. Finalizarea inmatricularii(schimbarea numerelor, talonului) o poate face fara a plati noul bir.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca facuta de alta persoana pe numele meu Corneliuz Corneliuz Buna ziua, In mai 2015 am vandut un autoturism/autoutilitara.S-a facut mentiunea \"instrainat catre...\"Cumparatorul a vandut masina mai departe.Caut pe net ... (vezi toată discuția)
Probleme cu radierea masinii forraistefan forraistefan Buna ziua, Am si eu o problema cu radierea unei masini proprietate privata,in decursul anului 2008 am scos masina proprietete privata si inscrisa pe numele ... (vezi toată discuția)
Impozit auto anual perlutina perlutina Am o autoutilitara de 2500 cm si un jeep de 2500. Care este impozitul anual ? Este diferenta intre aceste doua masini sau este acelasi ? (vezi toată discuția)