avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu radierea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu radierea masinii

Buna ziua,
Am si eu o problema cu radierea unei masini proprietate privata,in decursul anului 2008 am scos masina proprietete privata si inscrisa pe numele meu la vanzare,am primit o oferta dar nu de bani ci de alta masina . Masina era cu cativa ani mai noua decat a mea si am acceptat,am facut actele la notar adica eu i-am vandut masina mea lui si el mi-a vandut masina lui mie ca asa a zis notarul ca e legal , masina care am luato la schimb este si ea inscrisa pe vanzator. Pana aici totul ok ne-am inteles sa transcriem masinile dupa ce ne expira itp-ul . Am ajuns acasa si surpriza mea in urmatoarele zile a fost ca incet se strica toata masina adica toate piesele pe rand ,dupa ce am investit in masina circa 700 de euro m-am enervet si am vandut-o. Si acum am ajuns si la problema cel cu care am facut schimb de masini prima data refuza sa imi dea actele sa radiez masina fiscal sa nu mai platesc impozit pe ea spunandu-mi ca pana ce nu ii aduc si eu actele de la masina lui care eu am vandut-o tot in anul 2008 nu imi da actele mele sa radiez masina fiscal. In momentul de fata eu nu am nici o masina si pentru ca am acea masina pe numele meu parinti mei nu primesc nici un ajutor de la primarie cum ar fi cel de lemne sau etc pentru ca am masina pe numele meu cu motor de 2000cmc.Cum asi putea proceda sa pot radia masina si ce pot eu pati fiindca am vandut masina lui fara sa fie trecuta pe mine.
Sper din tot sufletul ca m-am facut inteles si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 31 Octombrie 2012
In expunerea dvs exista o contradictie majora
Precizati ca ati realizat schimbul de masini prin act notarial,ocazie cu care se presupune ca ambii proprietari au pus la dispozitie documentele autoturismelor
Ulterior tranzactionarii autoturismelor,in termenul legal de 30 de zile,revenea obligatia reciproca a proprietarilor autoturismelor sa finalizeze procedura ,respectiv sa inregistreze la autoritati
Precizati ca "am masina pe numele meu ",dar si ca "nu imi da actele mele sa radiez radiez masina fiscal"...in baza documentului autentificat,din anul 2008 nu ati introdus autoturismul achizitionat la administratia fiscala ?
Daca nu ati finalizat procedura de inregistrare si inmatriculare autoturism,va revine obligatia sa reluati procedura legal prevazuta
Daca nu ati fost trecut in cartea de identitate si in talonul autoturismului drept proprietar,cum ati tranzactionat-o?
Va multumesc pentru raspuns.
Acum sa incerc sa va lamuresc,masina despre care e vorba eu am inmatriculat-o personal in anul 2008 , tot in acelas an am si vandut-o persoanei respective dar nu pe bani ci am dat-o pe alta masina.Masina pe care am primit-o in schimbul masini mele dupa putin timp fiindca se tot strica am vandut-o si pe acea.Pana aici sper ca m-am facut inteles, acum problema e ca eu cand am vandut masina (mai exact am facut schimb) i-am dat cumparatorului toate actele masini mele iar el a facut la fel.Ne-am inteles sa nu transcriem masinile nici unul dintre noi pana ce nu ne expira itp-ul si asigurarea cu alte cuvinte masina pe care i-am dat-o eu este inscrisa pe numele meu iar pe care am primit-o in schimb este pe numele celuilalt.Persoana respectiva este tot in posesia masini mele de atunci si masina tot pe numele meu este inscrisa si acum.In schimb eu am vandut masina pe care am primit-o de la el in urma schimbului efectuat si care e inscrisa pe el. Acum problema e ca eu nu pot radia masina fara cartea de identitate a masini si fara numerele de inmatriculare ele fiind la persoana la care am dat masina.
Nu vrea sa transcrie masina mea pe numele lui pana ce nu ii dau si eu actele masini lui pe care am vandut-o. Eu dupa ce am vandut masina pe care am primit-o de la el nu mai stiu nimic de ea.
Intrebarea mea este cum asi putea sa radiez masina mea si ce pot pati fiindca am vandut masina pe care am primito de la el in schimb fara sa o mai trec pe numele meu.

forraistefan a scris:


problema e ca eu cand am vandut masina (mai exact am facut schimb) i-am dat cumparatorului toate actele masini mele iar el a facut la fel.Ne-am inteles sa nu transcriem masinile nici unul dintre noi pana ce nu ne expira itp-ul si asigurarea







Va aflati in impas deoarece in lipsa documentelor originale nu puteti desfasura procedura de radiere
Avand document notarial de achizitie autovehicul dupa cum ati precizat ,va aflati in culpa deoarece nu ati finalizat procedura de achizitie in termen de 30 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata fara acte suciutizu suciutizu am cumparat un autoturism bmw x5 in anul acesta (mai 2016) doar cu un contract de vanzare -cumparare de mana,are carte de identitate si talon.intre timp mi s-a ... (vezi toată discuția)
Mașina cu probleme alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, va rog sa ma ajutați in următoarea probleme. Pentru masina mea veche am facut o împuternicire procura notar sa o radieze si sa o scoată din ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)