avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA facuta de alta persoana pe numele meu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA facuta de alta persoana pe numele meu

Buna ziua,
In mai 2015 am vandut un autoturism/autoutilitara.S-a facut mentiunea "instrainat catre..."Cumparatorul a vandut masina mai departe.Caut pe net si gasesc ca are RCA valabil la o firma de asigurari in Iasi.Iau legatura cu firma in cauza care imi spune ca polita a fost facuta pe numele meu de un broker si ca in caz de accident calificativul meu Bonus/Malus nu va avea de suferit.( In prezent avand cea mai buna treapta) Luand legatura cu filiala firmei de asigurari din orasul unde locuiesc, reprezentantii acesteia au un alt punct de vedere.
-In cazul implicarii in evenimente rutiere a acelui autoturism va fi afectat calificativul meu Bonus/Malus?
-Cui sa ma adresez pentru a impiedica emiterea pe viitor de polite RCA pe numele meu pentru acel autoturism?
-Are sens sa depun o reclamatie la Politia mun.Iasi pentru a efectua verificari?
Tot pe net am aflat ca are si revizie valabila pana in martie 2018 desi este autoutilitara ( N1 ) deci revizia se face anual.Cand a fost vanduta avea revizie pana in februarie 2016. Am trimis o sesizare celor de la RAR Bucuresti ( prin e-mail) dar pana la cele 30 de zile trebuie sa astept.
Cel mai recent răspuns: Corneliuz , utilizator 15:51, 23 Ianuarie 2017
Pana nu faci radierea la politie, adica schimbarea pe talon de pe numele dumneavoastra pe noul nume al proprietarului, nu se poate face nimic. Deci luati legatura cu cumparatorul si mergeti si faceti hartiile de schimbare a talonului.
In discutie este o ordonanta de guvern si un ordin al Ministrului Adm. si Internelor care prevad inmatricularea continua,respectiv cumparatorul preda vanzatorului actele masinii,fisa fiscala etc iar cumparatorul are obligatia sa inmatriculeze pe numele sau in 30 de zile. La momentul inmatricularii pe numele cumparatorului se face si radirea.Eu am vandut masina in jud.Caras si acum se afla in Iasi.Tot e bine ca e in Romania ca putea fi in Polonia,Germania sau ...deci cum sa o radiez cand nu am Carte,talon etc???eventual prin instanta,dar vedeti cam cat dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vanzare masina sh justmematza justmematza Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea problema,in care am nevoie de sfaturile dumneavoastra. In anul 2006 am cumparat o masina sh din Germania. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Continuitatea b/m la asigurarea unui vehicul nou dobindit George Stancu George Stancu Buna ziua. Am o nelamurire privind asigurarea unui autoturism nou dobindit...dar mai bine incep cu amanuntele necesare. La data prezenta ... (vezi toată discuția)