Va supun atentiei urmatoarea problema,in care am nevoie de sfaturile dumneavoastra.
In anul 2006 am cumparat o masina sh din Germania. Am inmatriculat-o pe numele meu. Pe atunci nu era nici un fel de taxa de plata. In anul 2013 am hotarat sa o vand. Am gasit cumparator, a verificat-o si am mers si am facut actele la Circa Financiara (contract v-c si am luat si un proces verbal de scoatere din evidenta fiscala). Cumparatorul stia ca trebuie sa plateasca taxa de prima inmatriculare de vreo 700 euro. I-am dat cumparatorului talonul si cartea masinii. Acum, ma suna o doamna (intamplator fiindu-mi fosta colega de serviciu) care imi zice ca a cumparat masina de la X si ca a avut un accident si are nevoie de la mine de o imputernicire de la notar pentru relatia cu asigurarile. Mi-a povestit ca cel de la care a cumparat nu a inmatriculat-o si nici ea nu a facut-o. Talonul este inca pe numele meu si asigurarea se pare ca a fost facuta tot pe numele meu. Cum s-a facut asta, nu stiu.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie. Probabil ca daca dau acea imputernicire ma va afecta la scoring-ul pentru asigurarea de la masina mea. In plus, nu inteleg de ce asigurarea inca este pe numele meu.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Din pacate, asigurarea a fost facuta tot pe numele dv destul de simplu."Proprietarul" s-a prezentat la asigurari cu vechea polita rca si s-a tot reanoit, avand pe ea datele dv. Nu , nu va afecteaza scoringul pt masina pe care o aveti acum in proprietate. Clasa de bonus-malus este individualizata pt fiecare masina in parte.
Multi inspectori ai firmelor de asigurari-din ratiuni financiare,inteleg sa incheie polite RCA la cererea tertilor in numele titularilor talonului
Dv la vanzarea vehiculului va revenea obligatia legala sa completati rubrica speciala de pe talon instrainat la data X catre Y,situatie in care soferul depistat in trafic dupa decaderea termenului legal,ar fi suportat consecintele legal prevazute
Daca dv actualmente detineti polita RCA la acelasi asigurator,veti suporta eventuale plati suplimentare
Dv decideti daca intelegeti sa va ajutati colega de serviciu si sa ii acordati imputernicirea sau daca intelegeti sa ii solicitati sa solutioneze personal dupa finaizarea procedurii de inmatriculare auto
Va multumesc pentru raspunsuri. Imi aduc aminte ca am completat ceva, insa nu sunt sigura daca era rubrica de pe talon. In cazul in care avem asigurarea la aceeasi firma, de ce as fi nevoit sa suport eu plati suplimentare? Eu pot demonstra cu acte ca nu mai sunt in posesia autoturismului. Daca as acorda imputernicirea, nu as fi complice la faptul ca nu este inmatriculata masina si daca este oprit proprietarul de politie, nu as avea probleme?