avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Penalizare RCA: sofer sau masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Penalizare RCA: sofer sau masina

In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in politele celorlalte masini detinute de sofer sau numai in polita masinii care a produs-o.? Exista vreo penalizare la incheierea RCA care sa afecteze soferul?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:00, 12 Decembrie 2015
Buna ziua,

Malusul se va atribui pe autovehiculul care a produs dauna.
Clasele de M/B pe perosane fizice se atribuie pe masina.In cazul firmelor, sunt firme de asigurari care evalueaza daunalitatea pe parc auto.
Am vandut masina ,dar cel care a cumparat-o nu a inmatriculat-o pe numele lui si a facut accident,Cei de la societatea de asigurari au facut polita fara sa ma intrebe pe numele meu,cu ce sunt eu de vina?
Totul porneste de la faptul ca legea ce se refera la vanzarea unui autovehicul este proasta.(este facuta de samsari si promovata de prietenii samsarilor din parlament)
La vanzare vanzatorul sa fie obligat sa duca numerele la serviciul de inmatriculari,iar cel ce a cumparat masina si vrea sa le pastreze sa mearga la serviciul de inmatriculari sa le ia(procedand asa nu vor mai exista pe drumurile patriei masini care circula cu proprietar la fisc o persoana si la serviciul de inmatriculari alta persoana.)
Norma RCA preved ca: În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar.

Răspunderea asigurătorului RCA încetează la ora 24,00 a ultimei zile de valabilitate înscrise în poliţa de asigurare RCA sau anterior acestei date în momentul radierii din evidenţa circulaţiei ori la data la care asiguratul depune la asigurător documente doveditoare privind transmiterea dreptului de proprietate pentru vehiculul asigurat.

Dvs. spuneti ca desi ati vandut masina, dupa expirarea politei de asigurare, cumparatorul continua sa faca asigurare RCA pe numele dvs.? Acest autovehicul detine un alt certificat de inmatriculare pe noul proprietar?
Se circula cu certificatul vechi,masina nefind inmatriculata de noul proprietar din cauza timbrului de mediu,dar nu inteleg de ce se face asigurare pe numele meu din moment ce eu am vandut masina cu actele prevazute de lege si eu nu am cerut sa se faca aceasta asigurare pe numele meu,
De ce societetea de asigurari foloseste numele meu fara ca eu sa fiu de acord (cred ca se incalca legea penala)

Alte discuții în legătură

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)