avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ...

buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat acte. pe certificatul de inmatriculare al autoturismului am scris instrainat . Mentionez ca la data tranzactiei masina avea ITP si RCA valabile. Polita RCA era valabila pina la 07 06 2021. La data de 30 04 2021 noul proprietar a avut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale , el nefacand rca pe numele lui . Azi vrand sa fac o simulare de RCA eu avand alt autoturism am observat ca in loc sa~mi creasca clasa Bonus mi~a scazut cu 2 clase. Ulterior am obtinut un certificat de daunalitate de a AIDA si am aflat ca respectivul a avut un accident si el nefacand rca~ul pe numele lui a dat polita emisa pe numele meu . Mentionez ca nu m~a anuntat nimeni despre acest eveniment rutier nici noul prtoprietat al masinii nici firma la era polita rca . deci eu am fost penalizat fara sa fiu vinovat. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, ceas putea sa fac sa mi se faca dreptate. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
radu 72, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:17, 24 Mai 2022
Faceți reclamație la ASF împotriva asigurătorului respectiv. Practic la dosarul de dauna s-au dat copii după datele dvs., ca și cum dvs. ați produs accidentul.

Asigurarea RCA e pe șofer, nu pe mașină. Cum de i-ați lăsat asigurarea?
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
latka, moderator
Dupa ce ati incheiat contractul de vanzare cumparare ati scos masina din evidenta fiscala?I-ati predat cumparatorului contractul cu viza finantelor?
De ce i-ati dat asigurarea incheiata pe numele dv?
Da, dupa ce am va dut masina cu contract de vanzare cumparare vizat de primarie am scos masina din evidentele fiscale , asivurarea i -am dat-o fara sa-mi dau seama ca el nu v-a incheia rca pe numele lui.




Olga Tanasa a scris:

Dupa ce ati incheiat contractul de vanzare cumparare ati scos masina din evidenta fiscala?I-ati predat cumparatorului contractul cu viza finantelor?
De ce i-ati dat asigurarea incheiata pe numele dv?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal trebuia ca dupa vanzare sa mergeti la asigurator cu actul de vanzare si sa solicitati restituirea sumei pentru perioada neutilizata. I-ati facut un "bine" si v-ati ales cu raul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresit.Asigurarea in Romania este pe masina nu pe sofer.

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Folosire autoturism dupa vanzare pe numele vanzatorului (neinscriere) hi_land3r hi_land3r Buna ziua! Am vandut autoturismul acum 3 ani si dupa ce am facut contractul de vanzare, l-am scos de la Finante/impozit de pe numele meu. Acum cateva zile am ... (vezi toată discuția)