avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... bonus RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

bonus RCA

Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am platit asigurare din aprilie 2016.Acum cand vreau sa platesc asigurarea masinii vechi am ajuns la clasa B4 Cum e posibil, avand in vedere ca nu am avut niciun accident si cui trebuie sa ma adresez in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 17:40, 3 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In primul rand s-au modificat clasele de Bonus. Acum reducerea cea mai mare de 50% este pentru B8.

In al doilea rand, trebuie verificat istoricul daunelor, seria de sasiu introdusa in baza de date si anul de referinta.

In al treilea rand, noua Norma RCA, prevede ca: "În situaţia în care un asigurat persoană fizică deţine mai multe vehicule, asiguratul beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrării în vigoare a prezentei norme, reînnoirea contractului de asigurare încheiat de către persoanele fizice care deţin mai multe vehicule se încadrează în cea mai favorabilă clasă de bonus-malus corespunzătoare istoricului de daunalitate al asiguratului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus malus ptr mai multe auto Goga costel Goga costel La sfârșitul lunii august 2017 era valabil bonus malus pentru mai multe autoturisme deținute de același propietar?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)