avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bonus malus ptr mai multe auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bonus malus ptr mai multe auto

La sfârșitul lunii august 2017 era valabil bonus malus pentru mai multe autoturisme deținute de același propietar?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 06:57, 28 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Art 32 din Norma RCA prevede ca:
(4) În situaţia în care un asigurat persoană fizică deţine mai multe vehicule, asiguratul beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrării în vigoare a prezentei norme, reînnoirea contractului de asigurare încheiat de către persoanele fizice care deţin mai multe vehicule se încadrează în cea mai favorabilă clasă de bonus-malus corespunzătoare istoricului de daunalitate al asiguratului.

Norma RCA a intrat in vigoare la 01.08.2017, insa din punct de vedere tehnic, asiguratorii si-au adaptat sistemele informatice ulterior intrarii in vigoare a normei.

Mai bine zis, dupa 01.08.2017 corectarea clasei de bonus pt un alt autovehicul se putea efectua la cerere, prin interventia unei persoane angajata la o societate de asigurare (cu aprobare), iar dupa adaptarea sistemelor informatice, se realizeaza automat dupa CNP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus rca nutyca_71 nutyca_71 Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)