Art 32 din Norma RCA prevede ca:
(4) În situaţia în care un asigurat persoană fizică deţine mai multe vehicule, asiguratul beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrării în vigoare a prezentei norme, reînnoirea contractului de asigurare încheiat de către persoanele fizice care deţin mai multe vehicule se încadrează în cea mai favorabilă clasă de bonus-malus corespunzătoare istoricului de daunalitate al asiguratului.
Norma RCA a intrat in vigoare la 01.08.2017, insa din punct de vedere tehnic, asiguratorii si-au adaptat sistemele informatice ulterior intrarii in vigoare a normei.
Mai bine zis, dupa 01.08.2017 corectarea clasei de bonus pt un alt autovehicul se putea efectua la cerere, prin interventia unei persoane angajata la o societate de asigurare (cu aprobare), iar dupa adaptarea sistemelor informatice, se realizeaza automat dupa CNP.
Bonus rca
nutyca_71
Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am ... (vezi toată discuția)