avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Continuitatea B/M la asigurarea unui vehicul nou ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Continuitatea B/M la asigurarea unui vehicul nou dobindit

Buna ziua.
Am o nelamurire privind asigurarea unui autoturism nou dobindit...dar mai bine incep cu amanuntele necesare.
La data prezenta am incheiate RCA si o polita facultativa( CASCO) pentru un autoturism, la valori ce corespund unei clase B/M de B14.Cu titlu de informatie suplimentara societatea de asigurari in cauza este aceeasi de peste zece ani oricum inainte de 2010 cind a fost introdus Bonus-Malus.
Pina in present(de peste 25 de ani) nu am avut nici un eveniment nedorit,deci pentru asigurator daune zero.

In aceste conditii solicit indrumare din partea celor avizati privind reinoirea asigurarilor mai sus amintite pentru un autoturism nou dobindit( in prealabil actualul auto asigurat va fi instrainat si/sau radiat),mai concret intrebarea este : la ce clasa de B/M se va face calculul preturilor acestor noi asigurari ?
Mentionez ca voi incheia asigurarile tot la aceeasi societate ca si pina acum.

Pentru a-mi pastra clasa B/M trebuie sa trimit la ASF,inainte de a ma adresa societati de asigurari,vreun document,cerere sau alte informatii scrise ?

Pun aceaste intrebari deoarece parerile sint impartite,unii spun ca CNP-ul si numarul de identificare auto nu au istoric in B/M si ca atare "noul inceput" este BO,iar altii considera normal ca noua masina sa beneficieze de polite la care se ia in consideratie continuitatea valorii B/M-ului actual si nu intreruperea ei.

Cu stima George Stancu
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 15:05, 1 Februarie 2016
Buna ziua,

Clasa bonus / malus se poate transfera pt noul autovehicul. Pastrati polita de asigurare actuala, copie de pe contractul de vanzare-cumparare, fisa de radiere (fiscala/ politie).

Prezentati apoi factura/ actul de cumparare al noului auto, fisa de inmatriculare.

Alegeti un consultant bun si veti putea incheia atat polita RCA, cat si CASCO in conditiile de care ati beneficiat pana acum.

Succes,
Multumesc f.mult Iris AG Broker
Daca nu ma descurc va pot solicita oficial ajutor ca broker?
Locuiesc in Bucuresti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Vedeti mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Rca: poți recupera banii de la un asigurător care spune că nu vede baza de date, pentru a umfla suma, și nu îți ia în considerare bonus malus? americanux americanux Buna ziua...poti recupera banii de la un asigurator care pe principiul ca nu va vede baza de date pentru a umfla suma nu iti ia in considerare bonus malus? ... (vezi toată discuția)