avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA: poți recupera banii de la un asigurător care ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA: poți recupera banii de la un asigurător care spune că nu vede baza de date, pentru a umfla suma, și nu îți ia în considerare bonus malus?

Buna ziua...poti recupera banii de la un asigurator care pe principiul ca nu va vede baza de date pentru a umfla suma nu iti ia in considerare bonus malus? concret eu am maxim dar folosind tertipul bine stiut mi s-a emis anul trecut polita cu B 0...acum imi expira si vreau sa o inlocuiesc....pot sa le cer banii pt partea mea de bonus?
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 13:19, 13 Iunie 2018
Buna ziua,

Cu politele de asigurare anterioare adresati-va consultantului dvs. de asigurari pentru a verifica: -corectitudinea datelor din politele de asigurare cu cele din certificatul de inmatriculare/ carte identitate proprietar;
- istoricul din CEDAM (polite/ daune);
- clasa bonus/ malus la reinnoire.
Ulterior verificarii se poate trage o concluzie si actiona in consecinta.
am verificat....eu am bonus malus maxim....dar cand am reinnoit polita a spus ca nu apar in baza de date...smecheria tipica...stiti despre ce vb ...si mi-a incheiat polita cu B 0...cum se face ca acelasi asigurator imi ofera acum pretul corect?..cu 50% mai mic...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

V-am recomandata verificarea datelor, intrucat orice litera/ cifra schimbata la seria de sasiu, poate conduce la incadrarea in B0,
Exista posibilitatea sa fi fost o eroare datorita functionarii necorespunzatoare a bazei de date la acea data, care ar fi trebuit sesizata de persoana care va emis polita de asigurare si ar fi trebuit sa solicite ulterior corectarea.
Chiar daca era o eroare la acea data, la urmatoarea reinnoire trebuia ca clasa de bonus sa fie cea corecta.
Mai exista posibilitatea platii in anul anterior a unor dosare de dauna, care au corectat clasa bonus/ malus cu ocazia reînnoirii.

Atata timp cat nu cunoastem in amanunt toate elementele mentionate mai sus, raspunsurile noastre sunt doar ipotetice. Orice verificare si solutie se poate adopta doar in baza unor documentelor.
Ma indoiesc ca mai puteti face ceva acum. Trebuia sa actionati atunci.
1- ati incheiat asigurarea direct la asigurator, sau la un broker?
2- de ce ati acceptat sa incheiati asigurarea? exista o restrictie de timp?
3- inteleg ca la momentul incheierii asigurarii ati luat la cunostinta ca nu beneficiati de discount-ul aferent clasei de bonus, ati solicitat informatii referitoare la modalitatea de reglare a situatiei?

Din pacate apar erori de conectare la interogarea CEDAM si nu este vina expresa a unui agent sau a unei societati de asigurare.
Daca datele mentionate in polita au fost corecte, se poate face corectie la polita actuala, prezentand la societatea emitenta ultima polita cu bonus, polita actuala si talonul masinii. Puteti solicita aceasta corectie si agentului care va face polita urmatoare.
Stimate utilizator pop_m, nu conteaza cine emite polita RCA, brokerul sau societatea de asigurari, tariful este acelasi, fiind o baza de date unica.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Mihaela Molnar, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)