avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Clasa bonus
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Clasa bonus

Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 dar nu direct la B6
Cel mai recent răspuns: cristinapopescu_marian , utilizator 23:34, 28 Noiembrie 2014
Cel mai bine e sa va lamuriti direct la agentul care v-a incheiat contractul.
Cred ca ati incurcat bonusul(B) cu malusul (M) !
Pentru lamurire, cautati Anexa 9 la normele CSA privind acordarea de bonus/malus la reinnoire, cand mai apar daune.
Veti gasi:
Clasa avuta=M2 o dauna la reinnoire=M6; doua daune sau mai mult=M8
initial avuta =M3; o dauna =M 7: doua sau mai multe =M8
daca ati fi avut B3:
initial avuta = B3; "- o dauna =M1; doua = M4; trei sau mai multe=M7
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
nucu$, utilizator
lorette2013 a scris:

Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 dar nu direct la B6

Malusul poate aparea si mai tarziu, mai ales daca pagubitul a ales sa isi repare masina pe Casco, urmand sa se faca regres catre asiguratorul RCA. In felul acesta se intarzie raprtarea catre baza CEDAM si nu vi se aplica malusul.
Totusi , saltul de la B3 la B6 pare sa nu fie in regula . Eu zic sa o lasati cum a picat :)
daca pe ultima polita aveti clasa de bonus b3 la emiterea urmatoarei polite pe 6 luni aveti b4 iar la emiterea pe un an aveti b5, avand clasa de bonus 6 exista mai multe variante... fie nu a mers sistemul de bonus malus iar agentul a introdus manual clasa de bonus si a pus b6 dar lucrul asta se poate face doar la cateva firme gen carpatica asirom si doar atunci cand nu funcioneaza sistemul, sau se poate sa va fi facut o polita sa o fi anulat iar apoi sa va fi facut iar alta polita. Clasa de malus poate aparea si dupa un an sau mai mult depinde cand se solutioneaza dosarul de dauna si cand il inregistreaza firma de asigurari in cedam, totodata se poate sa nu se inregistreze nici o clasa de malus, daca nu ati avut un accident grav doar va scade clasa de bonus, spre exemplu de la b6 scadeti la b2 sau va ia de la inceput cu b0. Puteti intra pe site.ul cedam introduceti nr de inm al masinii seria de sasiu si cnp proprietarului si veti vedea daca a fost sau nu inregistrat accidentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea asiguratorului rca nu se schimba si incadrarea bonus-malus? mca mca Buna seara! Am avut polita RCA la Omniasig, incadrare B2. Anul acesta am polita RCA la Astra (pe 12 luni), dar pe polita scrie tot B2. In ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in clasa malus daniel_am daniel_am Buna ziua si Hristos a-inviat! Va scriu cu o intrebare referitoare la o polita RCA si incadrarea acesteia intr-o anumit clasa de malus. Personal nu consider ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)