avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... la schimbarea asiguratorului RCA nu se schimba si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

la schimbarea asiguratorului RCA nu se schimba si incadrarea bonus-malus?

Buna seara!

Am avut polita RCA la Omniasig, incadrare B2. Anul acesta am polita RCA la Astra (pe 12 luni), dar pe polita scrie tot B2. In ultimele 12 luni nu am avut accident de niciun fel.

E corect? Nu ar fi trebuit sa fiu B4?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mca , utilizator 19:53, 30 Ianuarie 2012
Sa zicem ca ai B0 acum si iti faci RCA-ul pe 6 luni si nu ai daune. Pentru acest lucru vei urca de la clasa B0 care nu iti ofera nici o reducere la clasa B1 care iti ofera o reducere din pretul RCA al asiguratorului de 5%. Daca iti faci pe 12 luni vei urca la clasa B2, adica 10% reducere.Prin urmare : fara daune, la reinnoirea pe 6 luni urci o clasa si doua clase la reinnoirea pe 12 luni.Dar ai folosit RCA-ul tau in anul anterior (2010). Sa mai zicem ca ai avut B0 pe polita precedenta. Cand te vei duce s-o reinnoiesti vei fi gasit in CEDAM cu clasa anterioara B0 si pentru ca apari si cu o dauna te va duce la M4 (30% majorare din tariful RCA). Cand clasa ta incepe cu “M” inseamna ca ai fost penalizat pentru o dauna (sau mai multe).
Februarie 2011 - februqrie 2012, RCA la Omniasig, B2.
In acest interval, nicio dauna pe RCA.
Februarie 2012 - februarie 2013, RCA la Astra (deci schimat asigurator), tot B2.
Asta intreb - nu ar fi trebuit sa fiu incadrata pe B4? Chiar daca am schimbat asiguratorul?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Bonus rca nutyca_71 nutyca_71 Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)