avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Activitate irina72

Activitate irina72

Răspuns la discuția prima de vacanta
Art. 145. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Răspuns la discuția prima de vacanta
Eu cred ca fac diferenta intre indemnizatia de concediu si prima de vacanta ,desi daca va uitati in codul muncii nu ar trebui diminuata nici indemnizatia , oricum eu am recuperat diferenta de 25 % .
Răspuns la discuția prima de vacanta
Legea 330/2009
43. . (2) Prevederile din actele normative referitoare la detasare, delegare si mutare,
acordarea concediilor, a primei de vacanta, la cheltuieli de transport, cheltuieli cu cazarea si locuinta raman in vigoare.
Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In august mi-a fost cumulata cu salariul din luna iulie si redusa cu 25% desi legea 330 spune ca modul de calcul ramane acelasi ,iar legea 118/2010 taie drepturi salariale din luna iulie . Va rog sa-mi dati un sfat cum pot sa-mi recuperez diferenta. Va multumesc.