avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... prima de vacanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

prima de vacanta

Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In august mi-a fost cumulata cu salariul din luna iulie si redusa cu 25% desi legea 330 spune ca modul de calcul ramane acelasi ,iar legea 118/2010 taie drepturi salariale din luna iulie . Va rog sa-mi dati un sfat cum pot sa-mi recuperez diferenta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina72 , utilizator 08:46, 14 Septembrie 2010
Ati luat prima de vacanta? La Finante nu s-a aprobat plata niciunei prime de vacanta in anul 2010. Este corect?
Legea 330/2009
43. . (2) Prevederile din actele normative referitoare la detasare, delegare si mutare,
acordarea concediilor, a primei de vacanta, la cheltuieli de transport, cheltuieli cu cazarea si locuinta raman in vigoare.
Cred ca raspunsul il puteti afla singura citind art. 1 si 2 din L. 118/2010

- in art. 1 se spune ce se diminueaza, "cuantumul brut la salariilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 şi ale O.U.G. nr. 1/2010,se diminuează cu 25%.
- in art. 2 alte sume care se diminueaza. Prima de vacanta nu este prevazuta.


In concluzie: - numai sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută prevăzute în Legea nr. 330/2009 şi OUG nr. 1/2010 sunt supuse reducerii cu 25%.
Celelalte drepturi prevăzute in alte acte normative nu suferă această reducere, dacă în textul Legii nr. 118/2010 nu este reglementat expres diminuarea acestora.

Prima de vacanta este prevazuta legea nr. 188/1999, art. 35 si este egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
Eu cred ca vi s-a redus, nu prima de vacanta, ci indemnizatia de concediu (am patit acelasi lucru, luandu-mi concediu in luna iulie 2010). Deoarece la inceputul lunii iulie, cand s-au calculat concediile, socoteala pentru indemnizatie s-a facut la salariul intreg, nu cel diminuat, in luna septembrie, cand am luat salariul pentru august, mi s-a retinut si 25% din indemnizatia de concediu, nu din prima de vacanta. (asta a fost explicatia compartimentului de contabilitate).
Eu cred ca fac diferenta intre indemnizatia de concediu si prima de vacanta ,desi daca va uitati in codul muncii nu ar trebui diminuata nici indemnizatia , oricum eu am recuperat diferenta de 25 % .

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna stefaste stefaste Va rog frumos sa-mi explicati daca plata concediului de odihna poate fi redusa cu 25%. Am intrat in concediu de odihna in data de 17 iunie 2010.Lucrez in ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta Darie Tudor Darie Tudor Din 10 iulie intentionez sa ma duc in CO. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari privind acest subiect: 1. Se acorda in anul acesta? 2. Este ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR [b] Cum procedam cand nu se aplica art.145 din Codul Muncii ? Cine ne apara drepturile ?... S-a abrogat cumva art.145 si nu stim noi ? X-( :training: Consider ... (vezi toată discuția)