avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna

Va rog frumos sa-mi explicati daca plata concediului de odihna poate fi redusa cu 25%.
Am intrat in concediu de odihna in data de 17 iunie 2010.Lucrez in invatamant .
Ordonanta de urgenta a aparut mai tarziu in M.O.
Nu am primit banii nici pana acum.
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 4 Iulie 2010
Conform art. 1 din Legea nr.118/2010, "cuantumul brut la salariilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 şi ale O.U.G. nr. 1/2010,se diminuează cu 25%.
Prin urmare, doar sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută prevăzute în Legea nr. 330/2009 şi OUG nr. 1/2010 se reduc cu 25%, toate celelalte drepturi prevăzute de alte acte normative nu suferă această reducere, dacă în textul Legii nr. 118/2010 nu se prevede expres diminuarea lor.

Indemnizaţia de concediu nu e prevăzută nici de Legea nr. 330/2009, nici de OUG nr. 1/2010, ci de Codul Muncii, prin urmare consider ca nu se reduce cu 25%.
Dar avand in vedere modul de calcul a acesteia este posibil ca , cuantumul indemnizatiei sa fie redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie incapacitate temporara de munca (concediu medical mai mult de o luna) tarabuta nicolae tarabuta nicolae indemnizatia de boala platita de casa de asigurari se reduce cu 25% conform ord.63/2010 sau a lg.118/2010 art.1 punctu 1 (vezi toată discuția)
Prima de vacanta irina72 irina72 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR [b] Cum procedam cand nu se aplica art.145 din Codul Muncii ? Cine ne apara drepturile ?... S-a abrogat cumva art.145 si nu stim noi ? X-( :training: Consider ... (vezi toată discuția)