avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate stana 78

Activitate stana 78

Răspuns la discuția concediu prenatal
asa am facut iar araspunsul a fost urmatorul:ordonanta 158/2005 care reglementeaza concediile si indemnizatiile de asigurari sociale,la capitolul IV,art 23 precizeaza ca acest concediu de lauzie se numeste indemnizatie de maternitate.Conform alineatului 1 ,din art 1 din legea 118/2010 se diminueaza cu 25% salarii,solde,indemnizatii si alte drepturi salariale,prin urmare concediul pre si postnatal fiind intitulat conform legislatiei in vigoare(ord.158)indemnizatie de maternitate se taie aplicandu-se legea de taiere cu 25%.
Deci eu mai departe ce sa fac?Sa ma contrazic pe o problema lingvistica?Sau sa merg la CAS sau la ITM?
Răspuns la discuția concediu prenatal
Conform carei legi sau ordonante nu se taie 25% caci trebuie sa ma duc cu legea in dinti la dna contabila ,deoarece mie deja mi s-a taiat 25%din prima luna de concediu prenatal.
pe cine trebuie sa sesizez in aceasta privinta,caci eu,care lucrez in invatamant deja am primit prima indemnizatie de concediu prenatal taiata cu 25%,cu motivatia ca este indemnizatie de incapacitate temporara de munca si in legea de taieri se spune ca e indemnizatie si se taie.?Cui trebuie sa ma adresez ptr ca este o mare nedreptate?