avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate Dulama V lad

Activitate Dulama V lad

Nu are nici o legatura cu ordonanta,pur si simplu ai un contract in care scrie comision de acordare 0 si pe mine m-au taxat.
Buna ziua,
Am gresit data chitantei ,apoi am observat ,deci data este aceeasi cu data acordarii creditului 20.08.2008.
Oricum banuiesc ca raspunsul era acelasi ,trebuie notificata banca si daca refuza sa ma duc la ANPC cu raspunsul lor.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Nu inteleg fraza "( de ce aceasta plata dupa 2 ani, ati tras bani din creditul aprobat dupa 2 ani?)"
De cand cu legea 50/2010 am inceput sa citesc contractul din scoarta-n scoarta si mi-am dat seama ca eu am platit la inceput comision acordare credit, iar eu in contract am comision acordare 0.
Buna ziua,

Am trecut in contractul de credit ipotecat : "comision de acordare 0 EURO , reprezentand 0% din valoarea totala a creditului platibil integral platibil integral la data semnarii prezentului contract sau cel mai tarziu la data primei trageri din creditul aprobat"
Contractul este semnat in 20.08.2008 si chitanta cu care am achitat comision "acordare credit" in valoare de 889.75 EURO in data de 20.08.2010.
Stiam de atunci ce platesc ,dar nu am avut alta optiune la momentul respectiv.
Credeti ca as putea recupera comisionul?
Inteleg ca polita de viata este o garantie, dar din punctul meu de vedere dupa ce am citit si rascitit din scoarta in scoarta actele semnate ei nu si-au luat aceasta garantie.
Deoarece in nici unul dintre acte nu specifica ca ar fi obigatorie. Se spune doar daca este cazul, dar acest "este cazul" nu este explicat si nici nu se specifica macar generic"conform normelor interne ale CEI. In consiliere primita inainte de semnarea contractului de credit mi-a fost specificat verbal ca in primul an este obligatoriu sa facem polita pt. asigurarea bunului achizitionat si polita de viata la ei. Am citit conditiile in care asiguratorul te despagubeste etc. nu sunt cele mai extraordinare,dar nu asta este ceea ce ma preocupa in momentul de fata si din fericire polita se reinnoieste anual deci pot sa-mi schimb asiguratorul si sa-mi renegociez conditiile. Ceea ce ma deranjeaza, este ca banca incearca sa-mi impuna semnarea unei polite de viata desi din contract nu reiese ca ar fi obligatoriu, singura expresie care ar putea sa fie o asigurare pt. ei este, dupa cum am spus si mai sus "daca este cazul".
Intrebarea mea este: daca nu apare nicaieri specificate conditiile in care este obligatoriu si nu se face nici o referire la normele interne ale bancii pot sa ma oblige sa contractez o astfel de polita?
Buna ziua,
In urma cu 2 ani am contractat un credit ipotecar la banca Credit Europe Bank. Intrebarea mea este legata de asigurarea de viata. In contractul de credit,in conditiile generale etc. este specificat faptul ca "polita de viata pentru imprumutat (daca este cazul) se cesioneaza in favoarea bancii. In nici unul dintre documente nu apar specificate conditiile sau obligativitatea contractarii unei astfel de polite. Espresia “daca este cazul” care apare repetat in fiecare aliniat in care se specifica depre polita de viata nu este explicata in continutul acestor documente(contract, conditii de creditare, etc.). Un angajat al bancii mi-a explicat ca in normele interne ale bancii se prevede ca imprumutatul este obligat in cazul in care suma contractata depaseste 15000 euro sa incheie o astfele de polita. Ceea ce ma suprinde este ca nicaieri in continutul actelor semnate de mine nu se face referire la normele interne ale bancii.
Va rog, sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dvs.!