Am parcat intr-o seara undeva printre blocuri si am primit PV cu amenda, pentru ca era locul cumparat. Acum jumatate de an.
In PV erau:
- trecut gresit nr de inmatriculare
- martorul (cel caruia i-am ocupat locul) a semnat la contravenient si la "am luat la cunostinta" tot la contravenient, iar in proces scrie clar ca s-a intocmit in absenta contravenientului. La semnatura martorului nu a semnat.
+ faptul ca era nicaieri specificat ca este parcare platita, deci n-aveam de unde sa stiu ca-i locul cuiva ... marcajele erau aproape invizibile, un singur T se vedea sters, plus ca era noapte...
Avand acestea in vedere,am platit si am depus contestatie . A fost termenul astazi. Surpriza...a venit din partea politiei cum ca nu-i asa grav ca a semnat gresit, si ca exista semnatura martorului, si au atasat si poza masinii in parcare.
Am cerut o amanare pentru a studia ce au depus la dosar.
Stiu ca am gresit, trebuia poate sa scot lanterna si sa ma uit pe jos sa vad daca nu cumva e locul cuiva. Daca procesul era intocmit corect, uitam de banii aia. M-am invatat minte si de-acum parchez cu grija. Dar:
Intrebarea mea este:
Se poate asa ceva in Romania?
Pe baza unui act intocmit gresit, pot primi amenda ? Mi se pare o nebunie, si-mi vine greu sa cred ca se poate sa pierd acest proces pe baza unui act oficial eronat.
Pentru ca daca se-ntampla asa, imi pierd ultima speranta in ce-nseamna tara asta si ce-nseamna drepturile omului aici.
Va multumesc anticipat pentru pareri,
Virgil Marin